• 12 January 2023

  Asociația Presei Independente (API) anunță un concurs deschis pentru selectarea unei companii sau a unei persoane fizice specializate în elaborarea tutorialelor video pe subiectele integrității și luptei cu corupția, care vor fi promovate în cadrul unei campanii naționale de informare și sensibilizare.

  Deadline

  23 January 2023

 • 12 January 2023

  Asociația Presei Independente (API) anunță un concurs deschis pentru selectarea unei companii/persoane fizice specializate în elaborarea producțiilor video pe subiectele integrității și luptei cu corupția, care vor fi promovate în cadrul unei campanii naționale de informare și sensibilizare.

  Deadline

  20 January 2023

 • 12 January 2023

  Pentru a crește capacitatea jurnaliștilor de a se documenta și a demonta falsurile și dezinformarea din spațiul public, Asociația Presei Independente (API) și Campania împotriva informațiilor false și tendențioase STOP FALS! desfășoară două instruiri la tema verificării faptelor (fact-checking) pentru un grup de 15 jurnaliști din mass-media naţională, regională şi locală. Instruirile vor avea loc în mun. Chișinău, cu prezența fizică a partipanților, vor avea un caracter practic, iar participanții vor lucra în echipe pentru documentarea unor subiecte de interes public și dezmințirea falsurilor, manipulărilor informaționale și a speculațiilor.

  Deadline

  19 January 2023

 • 11 January 2023

  „Burnout” sau sindromul epuizării profesionale este o stare de epuizare, fizică sau psihică, care conduce la scăderea performanțelor la locul de muncă, afectează relațiile cu cei din jur și calitatea vieții. Specialiștii spun că de epuizare profesională sunt afectate în special persoanele cu program de muncă stresant, cu responsabilități mari și care interacționează cu mulți oamenii. În ultimii ani, tot mai multe redacții și jurnaliști se ciocnesc de această problemă serioasă.

  Deadline

  16 January 2023

 • 14 December 2022

  Asociația Presei Independente (API) vă invită la masa rotundă de prezentare a rezultatelor monitorizării media din perspectiva diversității și incluziunii. Evenimentul este organizat de API în cadrul proiectului „Cetățeni Activi, Comunități Prospere, Faza II", componenta „Jurnaliștii pentru diversitate și incluziune: responsabilitate și angajament", finanțat din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Suedia.

  Deadline

  19 December 2022

 • 08 November 2022

  „Rolul mass-media în prevenirea violenței împotriva femeilor și fetelor” – este subiectul unei discuții tematice, organizate de UN Women și UNICEF în parteneriat cu Asociația Presei Independente (API) vineri, 18 noiembrie 2022, la Chișinău. Evenimentul are loc în cadrul Campaniei „16 zile de activism pentru Eliminarea Violenței împotriva femeilor și fetelor” și urmărește scopul de a evidenția rolul crucial și responsabilitățile instituțiilor mass-media de a promova egalitatea de gen și a contribui la prevenirea violenței împotriva femeilor și fetelor.

  Deadline

  14 November 2022

 • 01 November 2022

  Asociația Presei Independente (API) și DW Akademie (Germania) anunță lansarea Programului de suport și instruire pentru instituțiile mass-media în domeniile securității fizice, psihologice și digitale. La program se pot înscrie redacțiile (posturi TV și radio, ziare și portaluri de știri) care produc și publică conținut jurnalistic de interes public și cu respectarea principiilor deontologice.

  Deadline

  14 November 2022

 • 25 July 2022

  API a dat start votului online în cadrul concursului național pentru elevi și eleve „Avem drepturi, dar cum le apărăm?”.

  Deadline

  15 July 2022

 • 12 July 2022

  Asociaţia Presei Independente (API), organizaţie necomercială care promovează și oferă asistență pentru dezvoltarea durabilă a organizațiilor media și a jurnaliștilor independenți, angajează Coordonator (Coordonatoare) comunicare.

  Deadline

  25 July 2022

 • 06 July 2022

  În atenția jurnaliștilor din mass-media locale și regionale! Asociația Presei Independente (API) anunță înscrierea jurnaliștilor de la instituțiile mass-media locale și regionale la un program de consolidare a capacităților de identificare, analiză și dezmințire a informațiilor false și manipulatoare. Programul include traininguri și un concurs de materiale tematice pentru participanții la instruiri.

  Deadline

  13 July 2022

 • 30 June 2022

  Asociația Presei Independente (API) anunță înregistrarea participanților la școala de vară „Diversitate și toleranță în mass-media”, un program complex de instruiri în domeniul abordării în media a subiectelor despre toleranță și nediscriminare. Școala de vară este organizată în cadrul proiectului „Cetățeni Activi, Comunități Prospere, Faza II”, finanțat din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Suedia, componenta „Jurnaliștii pentru diversitate și incluziune: responsabilitate și angajament”. Evenimentul se va desfășura în afara Chișinăului, în perioada 9-13 august 2022.

  Deadline

  29 July 2022

 • 29 June 2022

  Asociația Presei Independente (API) invită jurnaliștii de investigație din mass-media națională și locală să participe la elaborarea „Cărții Negre a risipei banilor publici”, ediția anului 2022.

  Deadline

  10 July 2022