back

E-learning pentru jurnaliști / Un jurnalist bun învață mereu să fie mai bun

04 January 2023

Captură E-learning.api.md


Asociația Presei Independente (API) lansează E-learning.api.md – o platformă de instruire online pentru jurnaliștii practicieni și studenții facultăților de jurnalism, interesați să-și îmbunătățească cunoștințele și abilitățile de reflectare corectă a temelor și subiectelor de interes public. Platforma E-learning.api.md va găzdui pachete de training în format digital la diferite teme. Fiecare curs va fi structurat pe module și sesiuni, cu informații teoretice, exemple și studii de caz, recomandări și resurse pentru studierea aprofundată a subiectului. La finalul cursului, utilizatorii își vor putea evalua cunoștințele prin intermediul unui test, iar dacă vor răspunde corect la majoritatea întrebărilor, platforma va genera un certificat.

Potrivit directorului executiv API, Petru Macovei, conceptul de e-learning are mai multe avantaje, fiind o oportunitate de studii accesibilă și prietenoasă pentru utilizatori. „E-learning-ul devine din ce în ce mai popular pentru instruirea continuă în diferite domenii, inclusiv în Republica Moldova. Din acest motiv, API a implementat un astfel de instrument util pentru cei care vor să învețe, fiind primul de acest gen, adresat comunității jurnalistice din țară. „Un jurnalist bun învață mereu să fie mai bun” – este convingerea noastră și principiul de care ne-am condus la crearea acestei platforme”, a spus directorul API.

 

La moment, E-learning.api.md include două cursuri online la tema „Mass-media și drepturile copilului”, în limbile română și rusă. În perioadele următoare platforma va fi completată cu alte cursuri digitalizate, elaborate de cei mai buni experți în jurnalism și comunicare din Republica Moldova și de peste hotare.

 

Platforma a fost elaborată în cadrul proiectului „Consolidarea capacității jurnaliștilor de pe malul stâng al Nistrului de a reflecta activ și etic drepturile copilului”, realizat de API în parteneriat cu UNICEF Moldova, în cadrul Programului comun al ONU „Consolidarea drepturilor omului pe ambele maluri ale Nistrului”, cu suportul financiar al Suediei.