înapoi

Tinerii din sudul R. Moldova sunt invitați la un atelier care va avea loc la Cahul

10 Aprilie 2024


Asociația Presei Independente (API) și Campania împotriva informației false și tendențioase STOP FALS! organizează un nou atelier practic destinat tinerilor interesați de verificarea informațiilor și combaterea dezinformării. Acesta va avea loc pe 28 aprilie, între orele 11:00 și 16:00, în mun. Cahul.

Dacă:

- Ești curios/curioasă să afli cum dezinformarea îi influențează pe tineri?

- Vrei să știi cum poate fi verificată, la modul practic, veridicitatea informațiilor și a imaginilor (video și foto) din mediul online?

- Te interesează cum te poți implica în combaterea „știrilor” false?

 

Te poți înscrie AICI (https://shorturl.at/gtCMS) până pe 24 aprilie inclusiv.

 

La acest program se pot înscrie: elevi ai claselor superioare de liceu și colegiilor/centrelor de excelență, studenți la diferite facultăți, tineri angajați în diverse domenii, interesați de tematica anunțată, din sudul Republicii Moldova.

 

Atelierul va fi ținut de o jurnalistă cu experiență în verificarea faptelor și dezmințirea falsurilor și de o specialistă în domeniul IT.

 

Cheltuielile logistice, de alimentație și de transport pentru participanții la atelier sunt asigurate de către organizatori.

 

Atelierul regional din Cahul face parte dintr-o serie de evenimente similare desfășurate în patru municipii din R. Moldova. Primele trei au avut loc în mun. Chișinău (pe 4 februarie), mun. Bălți (pe 2 martie) și în mun. Comrat (pe 30 martie).

 

Activitatea este realizată datorită proiectului regional „Reziliența societății civile și răspunsul mass-media la războiul din Ucraina", finanțat de Uniunea Europeană/European Union in the Republic of Moldova și implementat în parteneriat cu Prague Civil Society Centre și Netherlands Helsinki Committee.