înapoi

Tinerii din nordul R. Moldova, care vor să știe cum să evite falsurile din mediul online, sunt invitați să se înscrie la un atelier regional care va avea loc la Bălți

14 Februarie 2024


Asociația Presei Independente (API) și Campania împotriva informației false și tendențioase STOP FALS! organizează un nou atelier practic destinat tinerilor din Republica Moldova interesați de verificarea informațiilor și combaterea dezinformării. Acesta va avea loc pe 2 martie, între orele 10:00 și 16:00, în Bălți și face parte dintr-o serie de ateliere regionale desfășurate în patru municipii din R. Moldova.

Dacă:

  • Ești curios/curioasă să afli cum dezinformarea îi influențează pe tineri?

  • Vrei să știi cum poate fi verificată, la modul practic, veridicitatea informațiilor și a imaginilor (video și foto) din mediul online?

  • Te interesează cum te poți implica în combaterea „știrilor” false?

 

Te poți înscrie AICI (https://shorturl.at/gtCMS) până pe 25 februarie 2024 inclusiv.

 

Atelierele sunt ținute de jurnaliști cu experiență în verificarea faptelor și dezmințirea falsurilor și specialiști în domeniul IT.

 

Primul atelier regional a avut loc  pe 4 februarie, în municipiul Chișinău, iar următoarele trei se vor desfășura în municipiul Bălți (2 martie), municipiul Comrat (30 martie, în limba rusă) și în municipiul  Cahul (27 aprilie).

 

La acest program se pot înscrie: elevi ai claselor superioare de liceu și colegiilor/centrelor de excelență, studenți la diferite facultăți, tineri angajați în diverse domenii, interesați de tematica anunțată, din municipiile indicate mai sus și din regiunile/raioanele învecinate.

 

Cheltuielile logistice, de alimentație și de transport sunt asigurate de către organizatori.

 

Activitatea este realizată datorită proiectului regional „Reziliența societății civile și răspunsul mass-media la războiul din Ucraina", finanțat de Uniunea Europeană/European Union in the Republic of Moldova și implementat în parteneriat cu Prague Civil Society Centre și Netherlands Helsinki Committee.