înapoi

Reflectarea corupției în mass-media. Prezentarea raportului de monitorizare nr. 1

28 August 2023


Asociația Presei Independente (API) vă invită la prezentarea primului raport de monitorizare privind reflectarea corupției în mass-media din Republica Moldova. Evenimentul va avea loc miercuri, 30 august 2023, în intervalul 11.00-13.00, la Digital park (Mihai Viteazul, 15).

În lunile iunie-iulie 2023, API a monitorizat 12 instituții mass-media naționale și regionale (posturi TV, posturi de radio, portaluri de știri și ziare). A fost monitorizat conținutul calitativ și cantitativ privind corupția în domeniile educație, sănătate, asistență socială și sectorul agroalimentar, dar și în alte domenii de interes public.

 

Monitorizarea are loc cu suportul proiectului „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova”, cofinanțat de Uniunea Europeană, Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), Guvernul Marii Britanii, și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

 

Parteneri ai proiectului în Chișinău sunt Asociația Presei Independente (API) și Centrul de Investigații Jurnalistice (CIJM), care implementează proiectul „Consolidarea unei rețele de jurnaliști de investigație în Republica Moldova și creșterea capacității acestora de a investiga cazurile de corupție”.

 

Rezultatele monitorizării și recomandările experților pentru o reflectare mai bună în mass-media a fenomenului corupției și a luptei împotriva corupției sunt incluse într-un raport care va fi prezentat la acest eveniment.

 

Vă rugăm să confirmați disponibilitatea de a participa la eveniment până la 29.08.2023, ora 12:00, la adresa de e-mail: ion.mazur@api.md sau la numerele de telefon: 022/220995, GSM 068 983 983  (persoană de contact – Ion Mazur).