înapoi

Atenție: ateliere practice pentru tinerii care vor să știe cum să evite falsurile din mediul online

23 Ianuarie 2024


Asociația Presei Independente (API) și Campania împotriva informației false și tendențioase STOP FALS! anunță înscrierea la ateliere practice destinate tinerilor din Republica Moldova interesați de verificarea informațiilor și de combaterea dezinformării.

- Ești curios/curioasă să afli cum dezinformarea îi influențează pe tineri?

- Vrei să știi cum poate fi verificată, la modul practic, veridicitatea informațiilor și a imaginilor (video și foto) din mediul online?

- Te interesează cum te poți implica în combaterea „știrilor” false?

 

Te invităm să participi la unul dintre cele patru ateliere regionale, cu durata de o zi, care vor avea loc după cum urmează:

 

- 3 februarie 2024 – în municipiul Chișinău;

- 2 martie 2024 – în municipiul Bălți;

- 30 martie 2024 – în municipiul Comrat (în limba rusă);

- 27 aprilie 2024 – în municipiul Cahul.

 

La acest program se pot înscrie: elevi ai colegiilor și claselor superioare de liceu, studenți la diferite facultăți, tineri angajați în diverse domenii, interesați de tematica anunțată, din municipiile indicate mai sus și din regiunile/raioanele învecinate.

 

Atelierele vor fi ținute de jurnaliști cu experiență în verificarea faptelor și dezmințirea falsurilor și specialiști în domeniul IT.

 

Cheltuielile logistice, de alimentație și de transport sunt asigurate de către organizatori.

 

Doritorii de a participa la unul dintre cele patru ateliere se pot înscrie AICI până pe 31 ianuarie 2024 inclusiv.

 

Activitatea este realizată datorită proiectului regional „Reziliența societății civile și răspunsul mass-media la războiul din Ucraina", finanțat de Uniunea Europeană/European Union in the Republic of Moldova și implementat în parteneriat cu Prague Civil Society Centre și Netherlands Helsinki Committee.