înapoi

Mihail Sirkeli este noul președinte API

25 Aprilie 2024

Foto: API


Jurnalistul Mihail Sirkeli, redactorul portalului Nokta.md din Comrat, a fost ales președinte al Asociației Presei Independente (API) pentru următorii doi ani. Decizia a fost luată la Adunarea Generală anuală a membrilor API care s-a desfășurat joi, 25 aprilie 2024, la Chișinău.

Adunarea Generală a aprobat o nouă redacție a Regulamentului de obținere, suspendare și retragere a calității de membru API, a examinat și aprobat rapoartele de activitate pentru anul 2023 prezentate de președinta API Elena Cobăsneanu, directorul executiv Petru Macovei și președintele Comisiei de cenzori Constantin Rotaru. De asemenea, membrii API au confirmat aderarea la organizație a postului de televiziune Studio-L din Căușeni.

 

În conformitate cu Statutul API, au fost alese noi componențe ale organelor elective pentru următorii doi ani. Astfel, în funcția de președinte API a fost ales Mihail Sirkeli, redactorul portalului Nokta.md din Comrat, vicepreședintă a devenit Victoria Popa, fondatoarea portalului GazetadeChisinau.md, iar în Consiliul de Administrare API, pe lângă președintele și vicepreședinta organizației, au mai fost aleși: Alina Radu, directoarea Ziarului de Gardă, Veaceslav Tutunaru, directorul postului de radio EcoFM, Slava Perunov, directorul publicației SP (Bălți), Elena Motricală, directoarea publicației Est Curier (Criuleni), jurnalistul Ion Ciumeica (Cimișlia).

 

În componența Comisiei de cenzori au fost aleși: Aliona Cenușă (ZdG), Constantin Rotaru (Gazeta Satelor), Carolina Buimestru.

 

La Adunarea Generală, API a premiat câștigătorii concursurilor anuale interne ale organizației, oferind oferite 20 de premii la șase categorii de concurs.