înapoi

Instruire/Mediatizarea echilibrată a persoanelor vulnerabile și marginalizate

09 Februarie 2023

Foto: API


Asociația Presei Independente (API) anunță înregistrarea participanților la un workshop despre identificarea și abordarea subiectelor ce se referă la diverse persoane și grupuri vulnerabile, pentru a asigura reflectarea echilibrată a acestora în mass-media. Instruirea se va desfășura la Chișinău, în perioada 23-24 februarie 2023. Activitatea este organizată în cadrul proiectului „Cetățeni Activi, Comunități Prospere, Faza II”, finanțat din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Suedia, componenta „Jurnaliștii pentru diversitate și incluziune: responsabilitate și angajament”.

La instruire se pot înscrie jurnaliști, reporteri, dar și alți colaboratori din mass-media naționale și locale din Republica Moldova și studenții de la facultățile de jurnalism, interesați să-și consolideze abilitățile de a mediatiza profesionist subiectele ce țin de diversitate, incluziune și toleranță socială față de grupurile vulnerabile și marginalizate.

 

Programul de instruire va include sesiuni și activități practice care vor ajuta participanţii să identifice și diversifice tematicile privind drepturile omului, inclusiv ale persoanelor care fac parte din grupurile vulnerabile. De asemenea, jurnaliștii vor fi implicaţi în exerciţii ce ţin de planificarea, documentarea și realizarea subiectelor despre minorități și grupuri social vulnerabile, astfel încât acestea să fie reflectate echilibrat în materialele de presă.

 

Prima zi de instruire va fi facilitată de reprezentanții Oficiului ONU pentru Drepturile Omului din Republica Moldova - partenerul care susține procesul de implementare al Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în Moldova. A doua zi a programului va fi moderată de Victoria Dumbravă, editoră-șefă a portalului Agora.md, jurnalistă cu o experienţă de 17 ani în media online. 

 

Cheltuielile pentru transport, cazare și alimentare sunt asigurate de organizatori.

 

Doritorii de a participa la program (prezență fizică) sunt rugați să transmită un mesaj de confirmare pe adresa tatiana.ranga@api.md, până la 17 februarie 2023.

 

Notă: prin înscrierea la program, solicitanții își asumă obligația, în cazul în care vor fi selectați, să documenteze și să realizeze cel puțin un articol la una din temele abordate pe perioada desfășurării programului.

 

Locurile sunt limitate!

 

Această activitate este implementată de Asociația Presei Independente în cadrul proiectului „Cetățeni Activi, Comunități Prospere, Faza II”, componenta „Jurnaliștii pentru diversitate și incluziune: responsabilitate și angajament”, finanțat din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Suedia.