înapoi

În atenția redacțiilor mass-media: asistență psihologică în cazurile de epuizare profesională

11 Ianuarie 2023

Imagine simbol


„Burnout” sau sindromul epuizării profesionale este o stare de epuizare, fizică sau psihică, care conduce la scăderea performanțelor la locul de muncă, afectează relațiile cu cei din jur și calitatea vieții. Specialiștii spun că de epuizare profesională sunt afectate în special persoanele cu program de muncă stresant, cu responsabilități mari și care interacționează cu mulți oamenii. În ultimii ani, tot mai multe redacții și jurnaliști se ciocnesc de această problemă serioasă.

În luna ianuarie 2023, Asociația Presei Independente (API) și FOJO Media Institute (Suedia) propun redacțiilor instituțiilor mass-media din Republica Moldova, colaboratorii cărora semnalează epuizare profesională, să beneficieze de ajutor din partea unui psiholog profesionist. Astfel, pentru colaboratorii redacției vor fi organizate discuții colective și consultații pe durata a jumătate de zi.

 

Până la sfârșitul lunii ianuarie este planificată oferirea asistenței psihologice de acest gen pentru cinci redacții naționale și locale/regionale. Data exactă a vizitei psihologului va fi stabilită în funcție de disponibilitatea jurnaliștilor și a psihologului.

 

Atenție: redacțiile care doresc să beneficieze de asistență pot transmite solicitări scrise până la data de 16 ianuarie 2023 inclusiv, pe adresa electronică api@api.md.

 

Solicitarea va fi însoțită de o notă explicativă în formă liberă, în care să fie descrisă necesitatea asistenței.

 

Pentru alte informații ne puteți contacta la (022) 220996.

 

Activitatea are loc în cadrul programul internațional „Sprijinirea eforturilor de îmbunătățire a condițiilor de muncă pentru jurnaliști”, implementat de FOJO Media Institute cu sprijinul financiar al Ministerului Afacerilor Externe din Suedia.