înapoi

EVENIMENTE SPECIALE // Cine vine la Forumul Mass-Media 2022?

14 Noiembrie 2022

Foto: API


Pe lângă un șir de ateliere și dezbateri, ediția a șaptea a Forumului Mass-Media 2022 (22-23 noiembrie), va găzdui și două evenimente speciale. Primul va fi dedicat jurnalismului de impact și anchetelor jurnalistice, cu lansarea „Cărții Negre a risipei banilor publici 2022” și anunțarea rezultatelor concursului „Investigațiile jurnalistice ale anului 2022”, iar la cel de-al doilea vor fi premiați câștigătorii primei ediții a concursului „Jurnaliștii pentru diversitate și incluziune”.

Evenimentul special de lansare a „Cărții Negre a risipei banilor publici 2022” va avea loc în prima zi a Forumului, 22 noiembrie 2022, după o discuție despre jurnalismul de impact cu jurnalistul Cătălin Tolontan, coordonator editorial al publicației Libertatea, România. Cartea Neagră este o culegere de investigații jurnalistice bine documentate despre cazurile de achiziții publice realizate cu încălcarea normelor legale și în situații de conflict de interese, obiecte de infrastructură în care s-a investit ineficient sau cazuri când investițiile europene pentru dezvoltarea Republicii Moldova au fost gestionate fraudulos. Culegerea este editată anual din 2019 de către Asociația Presei Independente (API) cu sprijinul Fundaţiei Friedrich Naumann pentru Libertate, Biroul pentru România și Republica Moldova.

 

În cadrul aceluiași side-event vor fi anunțate rezultatele ediției a cincea a concursului „Investigațiile jurnalistice ale anului”, organizat pentru stimularea meritelor jurnaliștilor de investigație din Republica Moldova în lupta împotriva corupției, a delapidării fondurilor publice și a altor fărădelegi. Câștigătorii vor putea solicita burse pentru realizarea altor investigații tematice în anul 2023.

 

La un alt eveniment special care va avea loc în prima zi a Forumului Mass-Media 2022 vor fi premiați câștigătorii primei ediții a concursului „Jurnaliștii pentru diversitate și incluziune”. Detalii AICI.

 

Reamintim că înregistrarea prealabilă obligatorie la Forumul Mass-Media 2022 are loc pe pagina web oficială (https://mediaforum.md/event/2022) și se încheie astăzi, 14 noiembrie 2022 inclusiv. Doritorii de a participa la Forum trebuie să completeze formularul de pe site și să selecteze evenimentele la care doresc să participe în prima și în a doua zi a Forumului.

 

Forumul Mass-Media este organizat anual de Consiliul de Presă, în parteneriat cu Asociaţia Presei Independente (API), Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și Asociaţia Presei Electronice (APEL). Ediția 2022 este organizată în parteneriat cu Freedom House.

 

Forumul Mass-Media 2022 se desfășoară cu suportul generos al Fundației Soros Moldova, Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Ambasadei Britanice la Chișinău (prin proiectul „Presa în sprijinul democraţiei, incluziunii și responsabilităţii în Moldova/MEDIA-M, implementat de Internews în Moldova, Freedom House și Centrul pentru Jurnalism Independent), Fundației Friedrich Naumann pentru Europa de Sud-Est și DW Akademie (Germania).