înapoi

Dezbatere online: Rolul jurnaliștilor în promovarea drepturilor omului

12 Mai 2023


Asociația Presei Independente (API) organizează la data de 19 mai 2023 o dezbatere online cu genericul „Rolul jurnaliștilor în promovarea drepturilor omului”, pentru a încuraja comunitatea jurnalistică moldovenească să ajute la schimbarea atitudinii societății față de grupurile vulnerabile și marginalizate și să promoveze diversitatea. Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului „Cetățeni Activi, Comunități Prospere, Faza II”, finanțat din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Suedia, componenta „Jurnaliștii pentru diversitate și incluziune: responsabilitate și angajament”.

La dezbatere sunt invitați să participe atât jurnaliști, reporteri și alți colaboratori din mass-media naționale și locale din Republica Moldova, studenții la facultățile de jurnalism, cât și experți în domeniile media, comunicare, drepturile omului și alți reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale de profil.

 

La eveniment vor fi abordate mai multe aspecte ce țin de misiunea jurnaliștilor de a relata echilibrat și profesionist despre diferite grupuri marginalizate, ca fiind parte integrantă a societății și de a sensibiliza opinia publică privind subiectele ce vizează toleranța, antidiscriminarea, respectul pentru drepturile omului.

 

Participanții la dezbatere vor împărtăși istorii și practici jurnalistice pozitive prin care încearcă să educe societatea în spiritul toleranței și să încurajeze și alte redacții să scrie materiale jurnalistice despre diferite persoane marginalizate și vulnerabile.

 

Doritorii de a participa la dezbaterea online sunt rugați să transmită un mesaj de confirmare pe adresa tatiana.ranga@api.md, până la 17 mai 2023.

 

Această activitate este implementată de Asociația Presei Independente în cadrul proiectului „Cetățeni Activi, Comunități Prospere, Faza II”, componenta „Jurnaliștii pentru diversitate și incluziune: responsabilitate și angajament”, finanțat din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Suedia.