înapoi

Design Sprint: De la o idee la o temă de podcast

12 Octombrie 2021

Foto: Istockphoto.com


Pentru a ajuta la pregătirea de concursul ideilor de podcasturi „Cum ne salvăm în «marea» de știri false?”, API și DW Akademie invită toate redacțiile și echipele interesate să participe la webinarul „Design Sprint: De la o idee la o temă de podcast” care va avea loc marți, 19 octombrie 2021 pe platforma online Zoom.us, cu începere de la ora 14.00 și se va ține în limba engleză, cu traducere simultană în limbile română și rusă.

La acest webinar, veți avea posibilitate să lucrați cu o metodă unică de planificare, numită „design sprint”, veți putea începe procesele de creație în echipă și dezvoltarea temei ciclului de podcasturi.

 

De ce este nevoie pentru a participa la webinar?

 

  • De o echipă (cel puțin două persoane) care dorește să dezvolte un concept pentru un ciclu de podcasturi pe tema „Cum ne salvăm în «marea» de știri false?”. Notă: se acceptă și cereri de la un singur reprezentant al unei redacții;

  • De patru ore pentru a începe procesul de creație care vă va conduce la formularea conceptului de podcast (inclusiv titlul, ideea, structura, profilul publicului țintă și „uniquesellingpoint”);

  • De instrumentul online Jamboard, unde veți putea schița ideile și rezultatele brainstorming-ului în echipă. Notă: la începutul webinarului vom oferi link-uri la unele șabloane pregătite pe Jamboard. 

 

La sfârșitul webinarului, veți elabora conceptul ciclului de podcasturi și vă veți pregăti pentru prezentarea (pitching) la care vor fi desemnați câștigătorii concursului ideilor de podcasturi. 

 

Gazda webinarului va fi Nadine Wojcik – jurnalistă freelanceră și traineră media din Berlin, Germania, care a ținut pe 12 octombrie 2021 și webinarul „Să facem ceva zgomot: Cum producem un podcast?”.
 

Webinarul este parte a proiectului „Cum ne salvăm în «marea» de știri false?”, în cadrul căruia a fost anunțat concursul de idei creative pentru un ciclu de podcasturi care ar spori competențele în domeniul mass-media și reziliența publicului la știri false și propagandă, inclusiv pe tema COVID-19. Termenul limită de depunere a dosarelor la concurs este 24 octombrie 2021. Câștigătorii concursului vor primi granturi și vor beneficia de asistența experților pentru a-și realiza ideile. 

 

Doritorii de a participa la webinarul „Design Sprint: De la o idee la o temă de podcast” sunt rugați să transmită o solicitare de înregistrare, cu indicarea numelui jurnalistului/jurnaliștilor, a redacției și a datelor de contact, la adresa electronică api@api.md, până la 16 octombrie 2021, ora 18.00. Linkul de conexiune va fi transmis tuturor participanților selectați.

 

Vezi agenda webinarului AICI.


Proiectul este implementat în cadrul proiectului „Inițiativa privind transparența și libertatea mass-media: rezistența la crize în pandemia globală”, cu sprijinul Ministerului Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare.