înapoi

Concurs de selectare a unei redacții sau persoane fizice specializate în producția podcasturilor

09 Februarie 2023

Imagine simbol. Sursa: www.wdr.de


Asociația Presei Independente (API) anunță un concurs deschis pentru selectarea unei redacții sau a unei persoane fizice specializate cu experiență relevantă în producerea podcasturilor. Acestea vor aborda subiectele integrității și luptei cu corupția și vor fi promovate în cadrul unei campanii naționale de informare și sensibilizare. Redacția/persoana fizică selectată urmează să realizeze nouă episoade ale unui podcast, care va promova toleranța zero față de corupție la nivelul comunităților locale și la nivel național, concentrându-se pe câteva sectoare cu risc sporit de corupție (educație, sănătate, asistență socială și agricultură).

Podcastul va încuraja cetățenii să se implice în lupta împotriva corupției, va explica unde poate fi depusă și cum trebuie formulată o reclamație și ce poate face un cetățean aflat sub presiune după depunerea unei sesizări etc. Cele nouă episoade ale podcastului vor fi realizate în limba română, în baza unor scenarii elaborate de redacția/persoana fizică selectată și agreate în colaborare cu API. 

 

Cerințe de eligibilitate pentru redacția/persoana fizică executoare:

 

  • să fie persoană juridică/fizică rezidentă în Republica Moldova și să aibă experiență relevantă de realizare a podcasturilor;

  • să prezinte exemple ale unor lucrări similare, elaborate anterior;

  • să dispună de personal calificat în realizarea angajamentelor;

  • să ofere o scrisoare de garanție, prin care asigură că va fi flexibilă în procesul de colaborare și de executare a sarcinilor, conform cerințelor API;

  • să cunoască tematica și să aibă o viziune de ansamblu privind tematica podcasturilor.

 

Perioada de executare a serviciilor

 

Redacția/persoana fizică selectată va trebui să asigure executarea serviciilor de producere a podcasturilor, conform unui calendar convenit cu API.

 

Termenii de referință pot fi accesați aici.

 

Data limită de prezentare a dosarelor: 20 februarie 2023, ora 10:00.

 

Dosarele pot fi expediate prin e-mail – cristina.bobirca@api.md.

 

Activitatea se desfășoară în cadrul proiectului „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova”, cofinanțat de Uniunea Europeană și Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), și implementat de implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).