înapoi

Atenție: webinarul „Să facem ceva zgomot: Cum producem un podcast?”

06 Octombrie 2021


Asociația Presei Independente (API) și DW Akademie (Germania) invită jurnaliștii la un webinar despre specificul conținutului și al tehnologiei de producție a celui mai relevant și non-format produs din mass-media modernă.

Gazda webinarului va fi Nadine Wojcik – jurnalistă freelanceră și traineră media din Berlin, Germania. După un stagiu trimedial (radio, TV, online) la redacția Deutsche Welle din Bonn, Berlin și Bruxelles, Nadine lucrează ca jurnalistă pentru furnizorul public de servicii media audiovizuale. Nadine a primit Premiul Axel Springer pentru reportajul radio despre exploatarea femeilor de serviciu/cameristelor. Din 2015, ea instruiește cu regularitate tineri jurnaliști pentru Deutsche Welle și Axel Springer.

 

Podcast-urile nu mai sunt doar o tendință la modă – ele au devenit un format mediatic separat care le oferă jurnaliștilor oportunități mari. Astăzi, oricine poate deveni podcaster și poate posta conținutul său audio pe Internet, fie că este vorba de interviuri, povești utile și distractive, sfaturi sau formate educaționale. Dar înainte ca un podcast să-și găsească publicul, producătorii și gazdele podcastului au nevoie de mai mult decât o idee bună. Noi vă vom ajuta să parcurgeți calea de la o idee, un pitch, la propriul podcast de calitate.

 

A venit vremea podcasturilor. Dacă aveți timp și dorință, acest webinar vă va ajuta să deveniți un podcaster bun.

 

Webinarul este parte a proiectului „Cum ne salvăm în «marea» de știri false?”, în cadrul căruia va mai avea loc un webinar la tema pitching-ului în jurnalism și a fost anunțat un concurs de idei creative pentru un ciclu de podcasturi care ar spori competențele în domeniul mass-media și reziliența publicului la știri false și propagandă, inclusiv pe tema COVID-19. Câștigătorii concursului vor primi granturi și vor beneficia de asistența experților pentru a-și realiza ideile.

 

Webinarul va avea loc marți, 12 octombrie 2021 pe platforma online Zoom.us, cu începere de la ora 14.00 și se va ține în limba engleză, cu traducere simultană în limbile română și rusă.

 

Doritorii de a participa la webinar sunt rugați să transmită o solicitare de înregistrare, cu indicarea numelui jurnalistului/jurnaliștilor, a redacției și a datelor de contact, la adresa electronică api@api.mdpână la 11 octombrie 2021, ora 18.00. Linkul de conexiune va fi transmis tuturor participanților selectați.

 

Proiectul este implementat în cadrul proiectului „Inițiativa privind transparența și libertatea mass-media: rezistența la crize în pandemia globală”, cu sprijinul Ministerului Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare.