înapoi

Atenție: VIZITĂ DE STUDII ÎN GERMANIA PENTRU JURNALIȘTI DIN REPUBLICA MOLDOVA

07 Iunie 2024


Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate va organiza o vizită de studii în Germania, la Berlin, destinată jurnaliștilor din Republica Moldova, în perioada 13-18 octombrie 2024.

 

Subiectele abordate în timpul vizitei sunt: jurnalismul în Germania – istoric, situația actuală și perspective, asumarea trecutului totalitar și decalajele est-vest după reunificarea Germaniei, pericolul propagandei ruse și a politicii de dezinformare pentru Germania și Uniunea Europeană.

 

Agenda va include întâlniri cu redacții ale unor publicații din Berlin și cu instituții și organizații relevante.

 

Limba de lucru în timpul vizitei va fi engleza, astfel este obligatorie cunoașterea limbii engleze la nivel de comunicare.

 

Costurile de participare la proiect (transport cu avionul, cazare și mese) vor fi acoperite de Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate. Participanții achită o taxă de servicii în cuantum de 40 de euro.

 

Pot solicita includerea în lista participanților la vizita de studii jurnaliști din mass-media naționale și regionale/locale din Republica Moldova, cu experiență profesională de cel puțin 3 ani.

 

Selecția jurnaliștilor se va face în baza unei scrisori de motivare, transmisă până la data de 28 iunie 2024 inclusiv, la adresa electronică: api@api.md