înapoi

Asistență tehnică și îmbunătățiri IT pentru patru redacții regionale independente

11 Ianuarie 2022

Foto: www.itproger.com


Patru redacții media vor beneficia de granturi mici din Fondul de asistență tehnică și îmbunătățiri IT pentru mass-media regionale independente, creat de Asociația Presei Independente (API) și FOJO Media Institute (Suedia). Urmare a concursului de granturi pentru dezvoltarea capacităților tehnice ale instituțiilor mass-media regionale, desfășurat la sfârșitul anului 2021, au fost selectați patru beneficiari: postul de radio Eco FM și posturile de televiziune Studio-L din Căușeni, Sor TV din Soroca și Albasat TV din Nisporeni.

Concursul de granturi a fost deschis tuturor instituțiilor mass-media regionale independente, în total au fost depuse 14 dosare. Directorul executiv API, Petru Macovei spune că alegerea nu a fost ușoară: „Am primit dosare interesante, cu abordări inovative privind dezvoltarea tehnică și IT a redacțiilor regionale, corespunzător alegerea a fost complicată. Au fost selectate redacțiile care au argumentat cel mai bine activitățile și impactul lor asupra comunităților locale”.

 

Redacțiile selectate vor primi din Fondul de asistență tehnică și îmbunătățiri IT câte un grant de până la 2200 Euro, iar resursele vor fi destinate dezvoltării capacităților tehnice ale redacțiilor regionale și anume:

 

  • consultanță și asistență tehnică pentru îmbunătățiri IT (servicii de programare și dezvoltare IT, web design, aplicații pentru publicitate online, alte setări și îmbunătățiri tehnice);

  • procurarea softurilor necesare;

  • procurarea echipamentului necesar pentru consolidarea capacității tehnice (cu specificarea exactă a parametrilor tehnici).

 

Fondul de asistență tehnică și îmbunătățiri IT este parte a Școlii de management și publicitate pentru mass-media regionale, desfășurată în Republica Moldova de API și FOJO Media Institute (Suedia).  

 

În anul 2021, alte cinci redacții regionale au beneficiat de suportul Fondului. 

 

Programul de granturi mici - Fondul de asistență tehnică și îmbunătățiri IT este realizat de Asociația Presei Independente (API) cu sprijinul FOJO Media Institute din Suedia și cu suportul financiar al Institutului Suedez (SI) și al Agenției suedeze pentru dezvoltare internațională (Sida).