înapoi

Apel de înscriere în Rețeaua Jurnaliștilor de Investigație din Moldova

04 Iulie 2023

Foto: Centrul de Investigații Jurnalistice din Moldova


Vrei să faci jurnalism de investigație de calitate? Vrei să lucrezi în echipă cu jurnaliști de investigație cu experiență din Moldova și din alte țări? Înscrie-te în Rețeaua Jurnaliștilor de Investigație din Moldova! Aici vei învăța cum să documentezi scheme de corupție, gestionare frauduloasă a banilor publici, cum să găsești averile ascunse ale demnitarilor. Vei beneficia de oportunități de creștere profesională, training-uri cu cei mai buni experți locali și internaționali, vizite de studii și stagii la redacții cu renume din mai multe țări, mentorat, asistență juridică și susținere financiară pentru realizarea investigațiilor jurnalistice. În cadrul Rețelei vei avea acces la baze de date locale și internaționale.

Rețeaua Jurnaliștilor de Investigație din Moldova este deschisă tuturor jurnaliștilor interesați de jurnalismul de investigație, inclusiv celor fără experiență în domeniu. Pentru a vă înscrie în Rețeaua Jurnaliștilor de Investigație din Moldova este necesar să trimiteți la adresa info@investigatii.md CV-ul actualizat și o scrisoare de intenție, cu detalii despre experiența pe care o aveți în jurnalismul de investigație. Vor fi selectați doar jurnaliștii care respectă în activitatea profesională etica și deontologia profesională.

 

Sunt încurajați să se înscrie jurnaliști, care reprezentă diferite grupuri etnice în Moldova, tineri jurnaliști, femei jurnaliste, jurnaliști care lucrează în presa națională și regională, portaluri, ziare și reviste, TV și radio.

 

Termenul limită pentru prima etapă de înscriere în Rețeaua Jurnaliștilor de Investigație este 15 iulie. Doar jurnaliștii selectați vor fi anunțați.

 

Primele trei instruiri vor avea loc în august, cu experți locali, septembrie și octombrie – cu experți internaționali. Totodată va fi lansat un concurs de burse pentru realizarea proiectelor de investigații jurnalistice.

 

Rețeaua Jurnaliștilor de Investigație din Moldova este administrată de Centrul de Investigație Jurnalistice în colaborare cu Asociația Presei Independente.

 

Activitatea este organizată cu suportul proiectului „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova”, cofinanțat de Uniunea Europeană și Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) Moldova.