27.10.2023

Asociația Presei Independente (API) și UN Women Moldova lansează concursul de materiale jurnalistice „Contribuția profesioniștilor media la consolidarea păcii și a coeziunii sociale”. Scopul concursului este încurajarea angajamentului mass-media pentru promovarea coeziunii sociale și a proceselor de consolidare a păcii din perspectiva drepturilor omului și a egalității de gen. La concurs pot depune dosare colaboratorii media și liber-profesioniștii care au realizat și publicat materiale jurnalistice de promovare a păcii, coeziunii sociale și egalității de gen pe ambele maluri ale Nistrului.

27 Octombrie 2023

27.10.2023

Ассоциация независимой прессы и ООН-Женщины в Молдове запускают конкурс журналистских материалов «Вклад профессионалов СМИ в укрепление мира и социальной сплоченности». Цель конкурса – поощрение усилий СМИ по продвижению социальной сплоченности и процессов миростроительства с точки зрения прав человека и гендерного равенства. Заявку на участие в конкурсе могут подавать сотрудники СМИ и фрилансеры, создавшие и опубликовавшие журналистские материалы по продвижению мира, социальной сплоченности и гендерного равенства на обоих берегах Днестра.

27 Octombrie 2023

05.09.2023

Asociația Presei Independente (API) și Fundaţia Friedrich Naumann pentru Libertate (Germania) lansează concursul național „Investigațiile jurnalistice ale anului 2023”. La concurs pot depune dosare jurnaliști sau grupuri de jurnaliști care au realizat și publicat investigații jurnalistice bine documentate, conform standardelor profesionale în domeniu. Juriul va desemna câte trei cele mai bune investigații jurnalistice la fiecare categorie a concursului. Câștigătorii concursului vor fi premiați în cadrul Forumului Mass-Media 2023.

05 Septembrie 2023

29.06.2023

Tradițional, Asociația Presei Independente (API) desfășoară anual concursurile profesionale interne între redacțiile și jurnaliștii membri API. La Adunarea Generală care a avut loc joi, 29 iunie 2023, au fost anunțați câștigătorii concursurilor pentru anul 2022 și au fost oferite 21 de premii la șapte categorii de concurs, inclusiv două categorii noi: Cea mai bună reflectare a războiului Rusiei împotriva Ucrainei și Premiul pentru cel mai bun și divers conținut video. API organizează concursuri anuale interne pentru jurnaliştii şi instituţiile mass-media membre din anul 1999.

29 Iunie 2023

10.05.2023

Asociația Presei Independente (API) anunță cea de-a doua ediție a concursului național de materiale jurnalistice care promovează diversitatea și incluziunea socială în societate. Concursul este organizat în cadrul proiectului „Cetățeni Activi, Comunități Prospere, Faza II”, finanțat din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Suedia, componenta „Jurnaliștii pentru diversitate și incluziune: responsabilitate și angajament”, urmărind scopul de a stimula comunitatea jurnalistică moldovenească să ajute la schimbarea atitudinii societății față de grupurile vulnerabile și marginalizate.

10 Mai 2023

03.05.2023

Asociația Presei Independente (API) a decis să-i ofere „Premiul Tudor Iașcenco” pentru anul 2023 lui Mihail Sirkeli, jurnalist și administrator al portalului independent Nokta.md, în semn de apreciere a curajului și demnității în exercitarea misiunii de jurnalist. Premiul este acordat începând cu anul 2021, în memoria jurnalistului de investigație Tudor Iașcenco, directorul ziarului „Cuvântul”, unul dintre fondatorii și primul președinte al API.

03 Mai 2023