înapoi

Instruire și asistență pentru reziliența media în Republica Moldova

Perioada de implementare: 1 octombrie 2022 – 31 martie 2023

 

Finanțator: DW Akademie (Germania)

1. Consolidarea cunoștințelor jurnaliștilor și managerilor de la instituțiile media independente din țară printr-un ciclu de instruiri în domeniul securității;

 

2. Fortificarea capacitaților redacțiilor beneficiare prin desfășurarea unor instruiri in-house în domeniul securității  și acordarea asistenței privind procurarea și utilizarea echipamentului fizic și digital.

 

1. Lansarea programului de instruire și suport în domeniul securității, înscrierea și selectarea redacțiilor beneficiare;

 

2. Desfășurarea unui ciclu de instruiri offline și online pentru aprofundarea cunoștințelor colaboratorilor redacțiilor în domeniul securității fizice, psihologice și digitale;

 

3. Instruiri in-house pentru redacțiile incluse în program, evaluarea necesităților lor în domeniul securității, consultanță din partea experților privind achiziționarea și utilizarea echipamentului fizic și digital.

  • 01 Noiembrie 2022

    Asociația Presei Independente (API) și DW Akademie (Germania) anunță lansarea Programului de suport și instruire pentru instituțiile mass-media în domeniile securității fizice, psihologice și digitale. La program se pot înscrie redacțiile (posturi TV și radio, ziare și portaluri de știri) care produc și publică conținut jurnalistic de interes public și cu respectarea principiilor deontologice.

  • 15 Decembrie 2022

    Din cauza amenințărilor și a pericolelor din ultimul timp, inclusiv ale războiului Rusiei împotriva Ucrainei, jurnaliștii se confruntă tot mai des cu situații care le pot afecta grav integritatea fizică și psihologică. Pentru a-i ajuta să facă față acestor provocări, API în parteneriat cu DW Akademie a desfășurat în zilele 8-11 decembrie 2022 instruirea „Siguranța 3-D pentru jurnaliști” cu experți din Marea Britanie. Activitatea face parte din Programul de asistență pentru mass-media în domeniul securității, la care participă jurnaliști și manageri de la nouă instituții media naționale și regionale din țară (posturi TV și radio, presa online și cea tipărită).

  • 02 Martie 2023

    Șapte instituții mass-media naționale și regionale din țară au beneficiat de asistență in-house în domeniul securității digitale, iar peste 50 de colaboratori și-au îmbunătățit cunoștințele și competențele privind pericolele cibernetice. Activitatea a avut loc în cadrul Programului de asistență în domeniul securității, implementat de API cu suportul DW Akademie, începând cu luna octombrie anul trecut.