înapoi

Celula de comunicare de criză (CCC) Ungheni

Perioada de implementare: august 2022 – martie 2023

 

Finanțator: DW Akademie și Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ)

 

Scopul proiectului: Dezvoltarea unei platforme de comunicare bidirecțională cu comunitatea din Ungheni, luând în considerare nevoile cetățenilor și oferindu-le răspunsuri fiabile la întrebările presante, ambalate într-un mod accesibil, pentru a-i ajuta să înțeleagă contextul și complexitatea crizei energetice cu care se confruntă Republica Moldova.

1. Crearea și consolidarea celulei de comunicare de criză (CCC) la Ungheni, membrii căreia vor învăța cum să gestioneze din punct de vedere al comunicării publice situațiile de criză, prin care trece țara sau localitatea/regiunea;

 

2. Informarea cetățenilor din municipiul Ungheni privind criza energetică cu care se confruntă Republica Moldova, prin producerea a două pachete informaționale tematice;

1. Organizarea instruirilor tematice și a sesiunilor de networking pentru membrii CCC Ungheni, cu participarea experților naționali și internaționali;

 

2. Producerea și diseminarea de către CCC Ungheni a două pachete informaționale tematice cu diverse produse media la tema gestionării crizei energetice. Materialele informaționale vor fi distribuite atât în Ungheni, cât și în localitățile megieșe.

  • 15 Martie 2023

    La Ungheni a avut loc un eveniment de prezentare a rezultatelor activității Celulei de Comunicare de Criză (CCC), care a întrunit atât membrii rețelei, cât și locuitori din Ungheni și beneficiari ai diferitor activități desfășurate în perioada decembrie 2022 - martie 2023. Evenimentul a avut loc în martie 2023 la Biblioteca Publică „Dimitrie Cantemir” și a fost organizat de Asociația Presei Independente (API) în cadrul proiectului CCC Ungheni realizat în parteneriat cu Deutsche Welle Akademie (Germania).

  • 04 Noiembrie 2022

    Despre ce este o criză și cum ar putea fi depășită prin intermediul diferitor instrumente de comunicare au fost tematicile abordate în prima etapă de instruiri pentru membrii celulei de comunicare de criză la Ungheni. Experta internațională Suzanne Moll și expertul local Vitalie Condrațchi au familiarizat participanții cu noțiunile de bază ce țin de crize și gestionarea acestora, în special cu referire la criza energetică.

  • 25 Noiembrie 2022

    Instruirile pentru membrii celulei de comunicare de criză (CCC) la Ungheni au continuat în luna noiembrie cu câteva sesiuni practice despre organizarea și desfășurarea evenimentelor publice și dezvoltarea organizațională a rețelei. Expertele internaționale Esther Körfgen (Germania) și Liana Khachatryan (Armenia) au împărtășit cu membrii CCC Ungheni experiența internațională în gestionarea și dezvoltarea unei astfel de rețele, iar trainerul local Vitalie Condrațchi a facilitat schimbul de cunoștințe despre sistemul energetic din țara noastră.