înapoi

Program de asistență pentru mass-media regionale independente

Perioada de implementare: 1 iulie 2020 – 30 iunie 2021

 

Finanțator: Ambasada SUA în Republica Moldova

 

Scopul proiectului: Contribuție la sustenabilitatea și funcționalitatea instituțiilor mass-media independente regionale din Republica Moldova printr-un program de asistență targhetată

1. Oferirea asistenței specializate redacțiilor instituțiilor media independente din regiuni prin organizarea activității Centrului de asistență pentru mass-media independente;

 

2. Consolidarea capacităților și a abilităților profesionale ale angajaților instituțiilor mass-media benefeciare printr-un ciclu de traininguri pentru diferite categorii de colaboratori ai redacțiilor.

1. Asistență tehnică și instituțională pentru redacțiile instituțiilor mass-media independente din regiuni;

 

2. Crearea Bazei de date tehnice pentru facilitarea achizițiilor;

 

3. Instruirea colaboratorilor redacțiilor instituțiilor mass-media benefeciare;

  • 24 Mai 2021

    Legislația națională și internațională le permite jurnaliștilor să-și exercite în deplină măsură dreptul la libera exprimare. Cu toate acestea, mulți jurnaliști din regiuni ezită să publice materiale critice la adresa persoanelor cu funcții publice și a instituțiilor statului, iar această reticență se bazează pe cazurile anterioare când reprezentanții mass-media au fost acționați în judecată după materialele critice și investigațiile jurnalistice. În cadrul atelierului online „Libertatea de exprimare vs respectarea onoarei, demnității și reputației profesionale”, juristul Nicolae Frumosu le-a oferit jurnaliștilor mai multe recomandări pentru a evita potențiale consecințe juridice. La instruirea care a avut loc la 14 mai au participat colaboratorii redacțiilor beneficiare ale Centrului de consultanță și asistență pentru instituțiile mass-media independente regionale.

  • 27 Iunie 2021

    Managerii instituțiilor media online, inclusiv cei din regiuni, își doresc să aibă o audiență cât mai mare pe platformele lor și să obțină beneficii economice din activitățile desfășurate. Însă nu toți au suficiente cunoștințe și abilități, dar și consecvență în ceea ce fac, ca să țină pasul cu tehnologiile noi și tendințele din spațiul virtual. În cadrul atelierului online „Produse și instrumente online: cum le alegem și le valorificăm eficient”, Vitalie Harea, consultantul Centrului de consultanță și asistență pentru instituțiile mass-media independente regionale, le-a oferit administratorilor portalurilor de știri mai multe recomandări cum să obțină performanțe și să facă față concurenței pe piața media.