30.11.2021

În finala concursului pentru Premiul Național de Etică şi Deontologie jurnalistică, ediţia 2021, s-au calificat trei redacții și doi jurnaliști, din cele 18 nominalizări. Calificarea a avut loc în baza voturilor publicului, a unui grup de experți și a membrilor Consiliului de Presă. Câștigătorul va fi desemnat în luna decembrie, iar Premiul va fi înmânat la Forumul Mass-Media 2021 care va avea loc la începutul anului viitor.

30 Noiembrie 2021

25.10.2021

Asociația Presei Independente (API) anunță câștigătorii concursului „Jurnaliștii – pentru cetățeni și comunități active” la care au participat jurnaliști și jurnaliste din mass-media națională și locală, care au abordat subiectul implicării cetățenilor în soluționarea problemelor comunitare. Premierea câștigătorilor a avut loc la 25 octombrie a.c., în cadrul evenimentului de prezentare a rezultatelor proiectului „Societatea civilă şi media regionale în sprijinul reformelor europene, dezvoltării durabile și participării cetățenilor la consolidarea democrației locale”.

25 Octombrie 2021

24.08.2021

La 24 august a.c., Asociația Presei Independente (API) a premiat câștigătorii concursului național pentru elevi și eleve „Buna guvernare pentru fiecare. Implică-te!”, în cadrul unui eveniment festiv, care a avut în localitatea Vadul lui Vodă din mun. Chișinău. La concursul de promovare de către elevi a principiilor bunei guvernări și-au prezentat lucrările 55 de concurenți de la 42 de instituții de învățământ din țară, iar API a oferit diplome și premii pentru cele mai bune 10 lucrări.

24 August 2021

05.07.2021

Portalul Stopfals.md și API au desemnat 10 câștigători ai ediției a doua a concursului „Gardienii Adevărului”. Finaliștii au obținut cele mai multe voturi din partea publicului pentru lucrările creative cu elemente multimedia, prin care este promovată platforma de raportare a falsurilor Semnale.stopfals.md. Adițional, experții API au oferit și un premiu special pentru cel mai bun proiect. Câștigătorii vor primi cadouri și premii de valoare cu imprimeurile Campaniei împotriva informației false și tendențioase STOP FALS!

05 Iulie 2021

28.06.2021

Asociația Presei Independente (API) a dat start votului online în cadrul concursului național pentru elevi și eleve „Buna guvernare pentru fiecare. Implică-te!”. La acest concurs, care promovează principiile bunei guvernări, și-au prezentat lucrările 54 de concurenți de la 41 de instituții de învățământ din țară. Până pe data de 23 iulie a.c., publicul are posibilitatea să voteze lucrarea preferată pe site-ul www.concurs.api.md.

28 Iunie 2021

31.05.2021

Tradițional, de peste 20 de ani, Asociația Presei Independente (API) anunță câștigătorii concursurilor profesionale între membrii API. Dacă în 2020 câștigătorii au fost anunțați în cadrul unui eveniment online, anul acesta festivitatea de premiere a avut loc în cadrul unui eveniment mixt, cu prezență fizică și online.

31 Mai 2021

31.05.2021

Începând cu anul 2021, Asociația Presei Independente (API) oferă „Premiul Tudor Iașcenco” în memoria cunoscutului jurnalist Tudor Iașcenco, directorul ziarului regional „Cuvântul”, unul dintre fondatorii, primul președinte și membru de onoare al API. În acest an, Consiliul de Administrare API a decis să ofere Premiul jurnalistului Vitalie Călugăreanu pentru curaj și demnitate în exercitarea misiunii de jurnalist.

31 Mai 2021

04.05.2021

Asociația Presei Independente (API) lansează concursul național „Buna guvernare pentru fiecare. Implică-te!”, destinat elevilor claselor a VIII-XII de la gimnaziile și liceele din țară, care vor transmite texte, imagini și clipuri video de promovare a principiilor bunei guvernări și a implicării în viața comunității. Autorii/autoarele celor mai bune două lucrări de la fiecare categorie a concursului, dar și favoritul/favorita publicului (votul pe pagina web) la fiecare categorie, vor fi premiați cu cadouri de preț.

04 Mai 2021

19.04.2021

Începând cu anul 2021, Asociația Presei Independente (API) va oferi „Premiul Tudor Iașcenco” în memoria cunoscutului jurnalist Tudor Iașcenco, directorul ziarului regional „Cuvântul”, unul dintre fondatorii, primul președinte și membru de onoare al API. Premiul va fi oferit anual unuia dintre cei mai buni jurnaliști din țară care manifestă curaj și demnitate în exercitarea misiunii sale profesionale.

19 Aprilie 2021

30.03.2021

Concursul „Gardienii Adevărului” s-a încheiat, iar portalul Stopfals.md și Asociația Presei Independente (API) au desemnat 10 câștigători din rândul consumatorilor de produse informaționale care timp de trei săptămâni au semnalat pe platforma Semnale.stopfals.md cele mai multe falsuri publicate în mass-media sau pe rețelele sociale. La concurs au fost expediate 2031 de semnale, dar numai 636 din ele au fost aprobate după verificarea de către experți ai API și ai portalului Stopfals.md. Cei 10 câștigători vor primi cadouri și premii cu imprimeurile campaniei, dar și diverse materiale promoționale.

30 Martie 2021

01.03.2021

La 1 martie 2021, Asociația Presei Independente (API) și portalul Stopfals.md au premiat câștigătorii concursului național „Sunt un om cu rațiune, gândesc și analizez!”, destinat elevilor claselor superioare de liceu și studenților moldoveni din colegii și universități din țară și din afară. Câștigătorii celor două categorii ale concursului („Imagini” și „Clipuri”) au fost premiați cu diplome din partea organizatorilor și câte un abonament de internet oferit de unul din sponsorii competiției. De premii s-au învrednicit și autorii lucrărilor cu cele mai multe voturi din partea publicului, dar și profesorii cu cei mai mulți discipoli participanți la concurs.

01 Martie 2021