en
Versiunea veche a site-ului

API este membru al Asociaţiei Mondiale a Ziarelor şi a Producătorilor de Ştiri
(World Association of Newspapers and News Publishers – WAN/IFRA)


Societatea civilă şi media regionale în sprijinul reformelor europene, dezvoltării durabile și participării cetățenilor la consolidarea democrației locale
Perioada de implementare: Octombrie 2019 - Septembrie 2021

Finanțator: Uniunea Europeană

Obiectiv principal:

Susținere financiară, instruire şi consultanţă profesională organizaţiilor societăţii civile şi mass-media regionale pentru promovarea valorilor europene în regiuni

Obiective specifice:

Obiectivul 1. Dezvoltarea capacității organizațiilor locale neguvernamentale și a mass-media în domeniul comunicării și sensibilizării publicului în regiuni, prin programe de instruire și oferirea de sub-granturi pentru dezvoltarea și diseminarea unui conținut media creativ care să promoveze valorile Uniunii Europene și suportul UE în dezvoltarea durabilă a regiunilor Moldovei.

Obiectivul 2. Consolidarea cunoștințelor și abilităților organizațiilor neguvernamentale locale în desfășurarea campaniilor de informare pe teme de interes local, sprijinindu-le în planificarea și organizarea de evenimente publice participative despre necesitatea şi calitatea furnizării de servicii publice în regiuni.

Obiectivul 3. Îmbunătățirea cunoștințelor privind informarea și sensibilizarea publicului privind dezvoltarea durabilă și serviciile publice locale, prin instruiri și schimb de experiență și bune practici în acest domeniu.

Obiectivul 4. Informarea și sensibilizarea publicului privind valorile europene și sprijinul oferit de UE pentru modernizarea Moldovei, prin campanii complexe și creative desfășurate de API la nivel regional și național, pentru îmbunătățirea vizibilității proiectelor finanțate de UE.

Activități:

- Program de sub-grantare pentru organizațiile societății civile din regiuni și parteneriatelor dintre ONG-uri și mass-media regionale, care vor promova eficient, inovativ și creativ proiectele realizate cu sprijinul UE în diferite regiuni ale țării (în special, dar care nu se vor limita la domeniile prioritare de activitate a GIZ, şi anume - aprovizionare cu apă și canalizare, managementul deșeurilor solide, eficientizarea energetică a clădirilor publice, problemele de mediu şi alte subiecte aferente);

- Programe de instruire, consultanţă, ateliere ce vor acoperi subiecte precum: producerea de conţinut media inovativ, strategii de comunicare, instrumente de advocacy, organizarea dezbaterilor publice pentru a discuta cu cetăţenii despre asistența UE pentru dezvoltarea regională, calitatea serviciilor publice în localităţile lor şi participarea în procesul decizional;

- Campanie de informare și sensibilizare a publicului privind valorile europene și sprijinul oferit de UE pentru modernizarea Republicii Moldova. 

NOUTĂȚI AFERENTE PROIECTULUI
API anunță concurs pentru selectarea unei companii specializate în elaborarea producțiilor video
Foto: www.nl.freepik.com

API anunță un concurs deschis pentru selectarea unei companii specializate în elaborarea producțiilor video la tema asistenței UE în procesul de dezvoltare sustenabilă și modernizare a serviciilor publice.

vezi detalii...
Asociaţia Presei Independente (API) a finalizat evaluarea administrativă şi tehnică a dosarelor depuse la Programul de granturi locale, Media și Comunicare

În luna februarie 2020, Grupul de lucru din care au făcut parte reprezentanți ai API și Agenției pentru Dezvoltare Internațională a Germaniei (GIZ) au realizat evaluarea administrativă a celor 31 de propuneri de proiecte, depuse în cadrul Programului de granturi locale, Media și Comunicare, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de GIZ în parteneriat cu API.

vezi detalii...
Program de granturi pentru ONG-urile de media locale si regionale, lansat de Uniunea Europeană și implementat de API

API anunță inițiativa Uniunii Europene privind Programul de Granturi Locale lansat în cadrul proiectului „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova”, la care pot participa organizații neguvernamentale de media locale și regionale și parteneriate dintre organizații neguvernamentale și instituții mass-media.

vezi detalii...
În atenția vloggerilor! API extinde perioada de depunere a dosarelor la concursul pentru selectarea unui vlogger pentru o serie de producții video
Foto: www.nl.freepik.com

API anunță un concurs pentru selectarea unui vlogger (sau echipă de vloggeri) care vor produce și difuza o serie de producții video explicative la tema asistenței UE în procesul de dezvoltare sustenabilă și modernizare a serviciilor publice din următoarele domenii: aprovizionare cu apă și canalizare (AAC), managementul deșeurilor solide (MDS), eficiență energetică (EE) în regiunile Republicii Moldova.

vezi detalii...
API angajează expert/ă pentru elaborarea Strategiei de dezvoltare API pentru perioada 2021-2025

API anunță un concurs pentru selectarea unui/unei expert/e care va elabora Strategia de dezvoltare API pentru perioada 2021-2025, pornind de la misiunea API la nivel național și necesitățile constituenților.

vezi detalii...
Reformele europene, dezvoltarea durabilă și democrația locală vor fi promovate de ONG-uri și mass-media regionale

API lansează proiectul „Societatea civilă şi media regionale în sprijinul reformelor europene, dezvoltării durabile și participării cetățenilor la consolidarea democrației locale”. 

vezi detalii...
comments powered by Disqus
banner 2%_site API
MEMBRII API
Persoane juridice
Persoane fizice
CONSTANTIN GRIGORIȚĂ
fotoreporter
NICOLAE ROȘIORU
jurnalist
NELLY UNCUȚĂ
jurnalistă liber profesionistă
CONSTANTIN UZDRIȘ
jurnalist
DUMITRU MITITELU
jurnalist, redactor al ziarului "Gazeta de Vest", unul dintre fondatorii API
MIRCEA ZATUȘEVCHI
fotojurnalist
NICOLAE MISAIL
jurnalist, fost redactor-şef al ziarelor "Sfatul ţării" şi "Ora fermierului"
VITALIE CAZACU
jurnalist, director al agenţiei de presă "DECA-Press", unul dintre fondatorii API
NATA ALBOT
jurnalistă
http://nataalbot.md/
Membri de onoare
JUDY YABLONKY (SUA)
jurnalistă, iniţiatoarea constituirii API
MARK CERNOFF (SUA)
fost voluntar la API
JACK RONALD (SUA)
expert media
TUDOR IAȘCENCO
directorul ziarului ”Cuvântul”, fondator al API
PIOTR MARCINIAK (Polonia)
fost ambasador al Poloniei în Republica Moldova
ZIARELE API LA MINUT
Vrei să devii membru API?
Regulamentul de obţinere, menţinere şi pierdere a calităţii de membru al Asociaţiei Presei Independente (API)
vezi detalii...
Moldova curatăThe english version of site is out of work