en
Versiunea veche a site-ului

API este membru al Asociaţiei Mondiale a Ziarelor şi a Producătorilor de Ştiri
(World Association of Newspapers and News Publishers – WAN/IFRA)


Apeluri

API semnalează situaţia critică în care s-au pomenit majoritatea publicaţiilor periodice din Republica Moldova după scumpirea hârtiei de ziar cu până la 25 procente şi solicită urgentarea adoptării unor măsuri legislative pentru susţinerea dezvoltării presei de importanţă socială.

vezi detalii...

Rapoartele de monitorizare a presei în campania electorală relevă că o mare parte din instituțiile media au eșuat să asigure pluralismul de opinie, făcând partizanat în favoarea sau defavoarea unor concurenți electorali. În procesul de promovare a agendelor electorale ale candidaților, unele mass-media s-au implicat și în distribuirea mai multor materiale în care au fost admise încălcări grave ale normelor etice și deontologice. Printre acestea se numără și difuzarea interceptărilor convorbirilor telefonice ale unui concurent electoral, nejustificate de interesul public major. În legătură cu aceasta, organizațiile neguvernamentale de media fac apel către toate instituțiile de presă să respecte normele legale și deontologice și să adopte un comportament corect și echilibrat pe durata turului al doilea al campaniei pentru alegeri locale noi.

vezi detalii...

Mai multe posturi de televiziune și portaluri de știri din Republica Moldova au difuzat, la 4 și 5 noiembrie 2017, o știre despre agresiunea fizică și un presupus viol comise de către un grup de persoane asupra unei fete de 16 ani în raionul Ialoveni. Imaginile filmate cu telefonul mobil (a căror proveniență instituțiile media au trecut-o sub tăcere) conțineau scene explicite de violență, chiar dacă fețele protagoniștilor au fost blurate. În imagini au fost surprinse scene în care o persoană, în cazul dat, minoră, a fost supusă unui tratament degradant și umilitor, care îi afectează demnitatea umană.

vezi detalii...

Jurnaliștii și reprezentanții organizațiilor societății civile semnatare își exprimă nedumerirea în legătură cu includerea pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din 10 octombrie 2017 a noului Regulament cu privire la modul de publicare a hotărârilor judecătorești. Proiectul prevede anonimizarea în hotărârile judecătorești publicate pe portalul web al instanțelor judecătorești a identității tuturor persoanelor fizice. Aceasta va împovăra semnificativ jurnalismul de investigație și va face imposibilă găsirea de către public a hotărârilor judecătorești în cauzele de rezonanță și a informațiilor despre modul de examinare a acestor cauze. Aceasta va reduce și mai mult încrederea în justiție.

vezi detalii...

Cerem autorităților să investigheze și să pedepsească prompt toți responsabilii, cu referire la decesul lui Andrei Brăguța

vezi detalii...

Organizațiile semnatare își exprimă dezacordul față de proiectul Avizului asupra proiectului de lege pentru completarea Legii nr.1585-XIII din 27 februarie 1998 cu privire la asigurarea obligatorie de asistență medicală.

vezi detalii...

Ne exprimăm profunda îngrijorare privind atitudinea pe care o au guvernanții față de manifestațiile societății civile împotriva schimbării sistemului electoral, organizate în fața Parlamentului în perioada 5-14 mai 2017. Considerăm că atitudinea și acțiunile instituțiilor statului față de aceste manifestații reprezintă o încălcare a dreptului la libera întrunire a cetățenilor din Republica Moldova.

vezi detalii...

Organizațiile semnatare consideră imperioasă necesitatea constituirii de către Parlament a unui Grup de lucru, responsabil de elaborarea propunerilor de modificare a Codului electoral și a legislației conexe, potrivit Adreselor Curții Constituționale, precum și a recomandărilor MOA locale și internaționale, cu reprezentarea echilibrată a deputaților Parlamentului Republicii Moldova, reprezentanților Comisiei Electorale Centrale, ai partidelor politice extraparlamentare și ai organizațiilor societății civile.

vezi detalii...

Organizaţiile societăţii civile consideră inadmisibilă adoptarea proiectului de lege privind liberalizarea capitalului şi stimularea fiscală pe motiv că aceasta legalizează ilegalităţi, este o formă legalizată de spălare a banilor, discreditează reforma anti-corupție şi procesul de edificare a unui stat de drept în Republica Moldova.

vezi detalii...

Organizaţiile societăţii civile atrag atenția Parlamentului, Guvernului, societății și partenerilor de dezvoltare asupra inițiativelor legislative nr. 451 și nr. 452 înregistrate în Parlament  la 1 decembrie 2016.

vezi detalii...

Organizațiile semnatare solicită Guvernului publicarea în regim de urgență a Regulamentului cu privire la mecanismul de desemnare procentuală, aprobat la ședința Guvernului din 2 noiembrie 2016.

vezi detalii...

Mai multe organizații neguvernamentale au semnat un apel public în care solicită Parlamentului modificarea de urgenţă a Constituţiei, pentru a permite numirea Procurorului General de către șeful statului, așa cum prevede noua Lege cu privire la procuratură, intrată în vigoare la 1 august 2016.

vezi detalii...

În contextul Zilei Internaţionale a Accesului la Informaţii, societatea civilă îşi exprimă îngrijorarea faţă de neglijarea dreptului cetăţenilor Republicii Moldova de a accesa informaţia de interes public. Mai multe autorităţi publice au refuzat, sub diverse pretexte, pe parcursul ultimilor ani, să ofere informaţia solicitată de către reprezentanţii societăţii civile.

vezi detalii...

API invită redacțiile instituțiilor mass-media din Republica Moldova să-și asume și să semneze Angajamentul ”Mass-media pentru egalitatea de gen”. 

vezi detalii...

Organizațiile societății civile semnatare solicită autorităților responsabile de desemnarea membrilor Consiliului de Integritate al Autorității Naționale de Integritate să desemneze persoanele printr-un proces transparent și incluziv, care ar asigura desemnarea candidaților competenți și integri.

vezi detalii...

Organizațiile neguvernamentale de media semnalează cu îngrijorare autorităţilor naţionale şi organizaţiilor internaţionale înrăutăţirea climatului de activitate a jurnaliştilor de investigaţie în Republica Moldova şi încercările de intimidare a acestora de către unele persoane şi structuri publice.

vezi detalii...

Organizațiile societății civile își exprimă profunda îngrijorare privind modalitatea în care este investigat furtul de 1 milliard dolari SUA din sistemul bancar al Republicii Moldova, în urma căruia cetățenii țării au fost deposedați de bunuri publice în valoare de 13% din PIB, moneda națională a fost depreciată, au fost falimentate intenționat 3 bănci și s-a atentat la integritatea fluxurilor financiar-bancare, aflate sub supravegherea Băncii Naționale a Moldovei de către grupuri obscure, punând astfel în pericol securitatea națională, bancară, economică și financiară a Republicii Moldova.

vezi detalii...

Organizațiile neguvernamentale din domeniul mass-media fac apel către deputați să nu voteze în lectura a doua proiectele de lege pentru modificarea și completarea Codului Audiovizualului al Republicii Moldova (nr. 218 din 22.05.2015 și 125 din 02.04.2015) și să amânați examinarea acestora pentru următoarea sesiune parlamentară, comasându-le cu proiectul noului Cod al Audiovizualului, așa cum ați decis la ședința din 7 iulie 2016.

vezi detalii...

Societatea civilă îşi exprimă îngrijorarea faţă de intenția de adoptare grabnică a proiectului Legii integrităţii nr. 2671. Proiectul conține noțiuni și referiri la instituții care se regăsesc în textele altor proiecte de legi cu privire la integritate care au fost votate recent și încă nu au intrat în vigoare.

vezi detalii...

În perioada 3 mai 2013 – 3 mai 2014, gradul de libertate a presei în Republica Moldova a rămas  aproximativ la acelaşi nivel ca în anii precedenţi, potrivit clasamentelor internaţionale recunoscute. Această stagnare este determinată de păstrarea relativă a aceleiaşi situaţii în planul politicilor interne, dar şi al legislaţiei în domeniul mass-media.

vezi detalii...

Organizaţiile semnatare solicită Preşedintelui Republicii Moldova să nu promulge Legea cu privire la Avocatul poporului şi să o restituie Parlamentului pentru a fi modificată şi supusă din nou votului, cu respectarea cerinţelor cu privire la transparenţa procesului decizional.

vezi detalii...

La 21 noiembrie 2013 Parlamentul a modificat Legea cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), care prevede numirea de către Parlament a membrilor CSM din rândul profesorilor de drept titulari în urma concursului public, organizat de Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului (Comisia).

Comisia a adoptat Regulamentul cu privire la organizarea şi desfăşurarea concursului pentru selectarea candidaţilor la funcţia de membru al CSM din rândul profesorilor de drept titulari la 6 decembrie și tot atunci a anunțat concursul, solicitând depunerea dosarelor perioada 09 - 16 decembrie. La 17 decembrie, Comisia a publicat lista celor 14 candidați, care au depus dosarele și hotărârea cu privire la admiterea a 12 candidați și invitarea acestora…

vezi detalii...
Parlamentului Republicii Moldova La 27 noiembrie 2013 expiră mandatul profesorilor universitari aleși în calitate de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Conform art. 3 alin. (3) al Legii cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii, Parlamentul Parlamentului Republicii Moldova urmează să aleagă trei membri din rândul profesorilor de drept titulari. Legislaţia nu descrie procedura de alegere a membrilor CSM de către Parlament. Procedura de desfășurare a Adunării Generale a Judecătorilor (AGJ) și procedura alegerii membrilor CSM din rândul judecătorilor este prevăzută în Regulamentul cu privire la funcționarea Adunării Generale a Judecătorilor din 23 noiembrie 2012, adoptat de AGJ. Potrivit acestui regulament, alegerea urmează a fi făcută cu anunţarea din timp a candidaţilor, în…
vezi detalii...
Prin prezentul apel organizațiile neguvernamentale de media își manifestă îngrijorarea privind includerea, în proiectul noului Regulament cu privire la serviciul de informare publică şi relaţiile cu mass-media, a unor prevederi care limitează accesul mass-media la informaţie şi, corespunzător, libertatea publicului de a fi informat asupra chestiunilor de interes public. Am analizat cu atenţie conţinutul documentului şi constatăm multe deficiențe despre care credem că vor afecta comunicarea dintre jurnaliști și instanțele de judecată, ceea ce ar duce inevitabil la diminuarea gradului de încredere din partea publicului larg în actul justiției. Instanţele de judecată nu pot funcţiona într-un vid, ferite de ochii presei, mai ales în dosarele cu elemente de notorietate. Suntem siguri că împărtăşiţi ideea…
vezi detalii...
MEMBRII API
Persoane juridice
JURNAL DE CHIȘINĂU
director fondator - Val Butnaru
http://www.jc.md/
GAZETA SATELOR
director - Constantin Rotaru
Persoane fizice
CONSTANTIN GRIGORIȚĂ
fotoreporter
NELLY UNCUȚĂ
jurnalistă liber profesionistă
CONSTANTIN UZDRIȘ
jurnalist
DUMITRU MITITELU
jurnalist, redactor al ziarului "Gazeta de Vest", unul dintre fondatorii API
MIRCEA ZATUȘEVCHI
fotojurnalist
NICOLAE MISAIL
jurnalist, fost redactor-şef al ziarelor "Sfatul ţării" şi "Ora fermierului"
VITALIE CAZACU
jurnalist, director al agenţiei de presă "DECA-Press", unul dintre fondatorii API
NATA ALBOT
jurnalistă
http://nataalbot.md/
Membri de onoare
JUDY YABLONKY (SUA)
jurnalistă, iniţiatoarea constituirii API
MARK CERNOFF (SUA)
fost voluntar la API
JACK RONALD (SUA)
expert media
TUDOR IAȘCENCO
directorul ziarului ”Cuvântul”, fondator al API
PIOTR MARCINIAK (Polonia)
fost ambasador al Poloniei în Republica Moldova
ZIARELE API LA MINUT
Vizita lui Erdogan la Chișinău, între extazul lui Dodon și protestele opoziției
Miercuri și joi, 17 și 18 octombrie, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, și soția sa, Emine Erdogan, au întreprins o …
18 Octombrie 2018
Erdogan a oferit Moldovei două autospeciale de combatere a demonstrațiilor în masă
Președintele turc Recep Erdogan a oferit R. Moldova două autospeciale de combatere a demonstrațiilor în masă. Potrivit președintelui turc, cele două autospeciale au ajuns în…
18 Octombrie 2018
Белорусский священник выложил в фейсбук фото машины и охраны патриарха Кирилла — ему запретили служить
Священника отстранили от служения на год. Фото: facebook.com. Из-за нескольких фотографий и комментариев к ним священника отстранили от служений на год. 18.10.2018 - 16:24
18 Octombrie 2018
Отопление в Бельцах могут включить уже 22 октября
«CET-Nord» к подаче тепла полностью готово. Фото из архива "СП" Бельцкая примария рассматривает возможность начать отопительный сезон в понедельник, 22 октября. 18.10.2018 - 16:15
18 Octombrie 2018
Start Anim’est Chișinău 2018! Filmul Loving Vincent în deschidere
Festivalul Internațional de Film de Animație Anim’est la Chișinău începe astăzi, 18 octombrie, la ora 19:00, la Cinematograful Odeon, cu lungmetrajul Loving Vincent. Cea de-a…
18 Octombrie 2018
Бельцкая команда вышла в финал Лиги ветеранов
Финал северной зоны в Бельцах. Бельчане (в красно-синей форме) уверенно победили. Фото: Сергей Пузик Команда ветеранов футбола города Бельцы выиграла состязания в северной зоне республиканского турнира…
18 Octombrie 2018
Куда сходить в Бельцах в ближайшие дни: спектакли, теннисный турнир, игры
В Бельцах пройдёт первый тур чемпионата Молдовы по настольному теннису. Фото: pixabay.com Куда сходить в Бельцах в ближайшие дни: спектакли, теннисный турнир, игрыАнонсы культурных, развлекательных…
18 Octombrie 2018
Codul serviciilor media audiovizuale, votat în lectură finală. Deputații au venit cu amendamente noi ce țin de finanțări și volumul programelor locale
Parlamentul a votat joi, 18 octombrie, în lectură finală, proiectul Codului serviciilor media audiovizuale, care conține unele redactări  ce țin de finanțarea Companiei Teleradio-Moldova și…
18 Octombrie 2018
Программа Novateca модернизирует молдавские библиотеки
Ребята проводят внеклассные занятия в модернизированной библиотеке. Программа Novateca модернизирует молдавские библиотекиС 2013 года в Молдове внедряется программа Novateca.
18 Octombrie 2018
Comisia Europeană solicită Chișinăului să implementeze o listă de reforme. Ce ascunde Guvernul?
Au trecut deja trei săptămâni de la întrevederea premierului Pavel Filip cu Johannes Hahn, comisar european pentru politica de extindere și vecinătate. În urma discuțiilor…
18 Octombrie 2018
Проект строительства у бельцкого загса одобрен
В здании рядом с загсом может появиться цветочный магазин. Изображение Управления архитектуры и строительства. Вопрос рассматривался на последнем заседании градостроительного совета. 18.10.2018 - 14:48
18 Octombrie 2018
România: Fiscul vrea să afle cât au plătit tinerii căsătoriți pe fotografi, formație și cununie religioasă
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) din România a început să le trimită tinerilor căsătoriți formulare în care le cere să declare câți bani au…
18 Octombrie 2018
Что может сделать журналист в случаях вмешательства цензуры?
Вопрос: Работая в публичных СМИ, вместе с другими коллегами мы подготовили новость, в которой правительство подвергалось критике. Хотя руководство учреждения не согласилось опубликовать ее, я…
18 Octombrie 2018
Анализ ДНК помог выявить настоящего виновника смертельной аварии
Полицейский, пытавшийся уйти от ответственности за совершённую аварию, арестован. Фото иллюстративное: pixabay.com. Выжившие участники аварии пытались свалить вину на погибшего. 18.10.2018 - 13:28
18 Octombrie 2018
Suspendarea traficului rutier pe străzile Serghei Lazo şi Tighina
Primăria municipiului Chişinău informează că în perioada 19 – 26 octombrie, curent, va fi sistată circulaţia transportului pe str. Serghei Lazo, tronsonul cuprins între străzile Bucureşti…
18 Octombrie 2018
Бельцкие коммунальщики сообщают о прорывах и временных отключениях
Фото из архива "СП". Бельцкие коммунальщики сообщают о прорывах и временных отключенияхИнформация о профилактических работах коммунальных служб на ближайшие дни.
18 Octombrie 2018
(Foto) “Toamna de aur-2018″, Criuleni
Târgul – expoziţie „Toamna de aur 2018” s-a desfăşurat sâmbătă, 13 octombrie, pe stadionul din or. Criuleni. În program, organizatorii – Consiliul raional Criuleni şi…
18 Octombrie 2018
Когда в Бельцах взрывался или мог взорваться газ. Обзор «СП»
С 2012 года мы насчитали минимум семь инцидентов с газом в Бельцах. Фото из архива "СП" Когда в Бельцах взрывался или мог взорваться газ. Обзор…
18 Octombrie 2018
Sectorul de poliție devine mai accesibil și prietenos
    Cu ocazia deschiderii Sectorului de Poliție nr.1 din orașul Sângerei, recent a fost organizată și sărbătoarea Ziua Ușilor Deschise a instituției respective, la…
18 Octombrie 2018
Добровольцев, помогавших пострадавшим от взрыва газа в столице, поблагодарили
Добровольцы получили грамоты от спасателей и Минздрава. Фото: facebook.com/dse.md. Благодарности получили более тридцати добровольных помощников. 18.10.2018 - 11:40
18 Octombrie 2018
O gravidă şi fătul ei de 38 de săptămâni au murit la Cimişlia
Un caz ieşit din comun s-a întâmplat, la mijlocul săptămânii trecute, la Instituţia medico-sanitară publică „Spitalul Raional Cimişlia”: în noaptea …
18 Octombrie 2018
SONDAJ/ Judecătorii: aleşi sau numiţi?
Judecătorii în R. Moldova nu vor mai fi numiţi, ci aleşi de popor. Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a anunţat săptămâna trecută că un proiect de…
18 Octombrie 2018
Число жертв нападения в Керчи выросло до 20 человек
Личности всех пострадавших, как и погибших, установлены. Фото: ТАСС Большая часть погибших — ученики колледжа. 18.10.2018 - 11:13
18 Octombrie 2018
Группа правозащитников попала в ДТП близ Бельц
По предварительной версии, водитель встречной машины превысил скорость. Фото: facebook.com/drepturileomuluiMoldova. Водитель встречного автомобиля превысил скорость. 18.10.2018 - 10:46
18 Octombrie 2018
VIDEO/ Ședința Parlamentului continuă. Lista chestiunilor de pe ordinea de zi
După ce includerea integrării europene în Constituție nu a fost susținută de majoritatea fracțiunilor parlamentare, deputații au revenit în plen pentru a continua ședința. Pe…
18 Octombrie 2018
Delegația UE la Chișinău, despre inițiativa PDM de a introduce în Constituție dezideratul de integrare europeană
Pentru Delegația Uniunii Europene în R. Moldova contează Acordul de Asociere și ca autoritățile de la Chișinău să respecte pe deplin valorile incluse în acest document.…
18 Octombrie 2018
VIDEO/ Includerea integrării europene în Constituție, propusă de Plahotniuc, respinsă de PL, PLDM, PSRM și PCRM
Inițiativa lui Vlad Plahotniuc de a introduce vectorul european în Constituție nu a fost susținut de majoritatea deputaților. Înainte de vot, PL, PLDM și PCRM…
18 Octombrie 2018
VIDEO/ Modificarea Constituției, discutată în Parlament. PL, PLDM și PCRM au părăsit sala
Deputații se întrunesc în prima ședință din această săptămână, iar primul subiect de pe ordinea de zi este inițiativa democraților de a include vectorul european…
18 Octombrie 2018
Для поездки в Турцию гражданам Молдовы не нужен загранпаспорт
Министры двух стран подписали пять двусторонних соглашений. Фото: moldpres.md. Граждане Молдовы и Турции смогут ездить из одной страны в другую по удостоверению личности. 18.10.2018 - 09:46
18 Octombrie 2018
Trei zile de doliu în Crimeea după atacul armat la un colegiu politehnic din orașul Kerci
Un tânăr de 18 ani, stundent la un colegiu politehnic din Kerci a omorât 19 persoane, după care s-a sinucis. Comitetul de anchetă a exclus…
18 Octombrie 2018
VIDEO/ PD propune organizarea unui referendum pentru introducerea integrării europene în Constituție
Președintele Parlamentului a declarat că Partidul Democrat va organiza un referendum pentru introducerea vectorului european în Constituție în cazul în care nu va fi acumulat…
18 Octombrie 2018
VIDEO/ În ce condiții va vota PL introducerea vectorului european în Constituție
Partidul Liberal își reiterează poziția. Deputații fracțiunii PL vor vota proiectul de includere a vectorului european în Constituție doar în cazul în care va fi…
18 Octombrie 2018
VIDEO/ CMC se convoacă în ședință. Secretarul CMC a solicitat ca Vitalii Voznoi să fie scos forțat din sală
Secretarul ședinței Consilului Municipal Chișinău (CMC), Adrian Talmaci, i-a interzis activistului Vitalii Voznoi să filmeze ședința și i-a cerut să părăsească încăperea. Activistul a refuzat să…
18 Octombrie 2018
[SONDAJ] Judecătorii: aleşi sau numiţi?
Judecătorii în R. Moldova nu vor mai fi numiţi, ci aleşi de popor. Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a anunţat săptămâna trecută că un proiect de…
18 Octombrie 2018
Vălenașii știu nu numai să muncească, dar și să se veselească
Duminica trecută, la Văleni, Cahul, parcă și soarele a răsărit mai devreme, și vălenașii s-au trezit mai dimineață decât de …
18 Octombrie 2018
Un festival-concurs raional a ajuns de anvergură naţională
În cadrul ediţiei ordinare a Festivalului-concurs de creaţie populară cu genericul „Cântec, joc şi voie bună, ca la noi în …
18 Octombrie 2018
Pauză de gândire
În vizita sa din 1999 în R. Moldova, ex-preşedintele turc, Suleyman Demirel, întrebat, la Comrat, ce cale trebuie să urmeze Găgăuzia: Rusia sau R. Moldova,…
18 Octombrie 2018
VIDEO, DOC/ Tranzacțiile din jurul viitorului sediu al Procuraturii Generale
Viitorul sediu al Procuraturii Generale este reconstruit de o companie afiliată lui Oleg Voronin pentru suma de 22,8 milioane de lei. În procesul de atribuire…
18 Octombrie 2018
Cronologia relației dintre Dodon și Erdogan: de la vacanța oferită cadou, la Ordinul Republicii
Pe 29 decembrie 2016, la doar câteva zile de la învestirea sa în funcția de președinte al R. Moldova, Igor Dodon s-a întâlnit cu ambasadorul…
18 Octombrie 2018
В бельцких школах и детсадах разрешили использовать обогреватели
Какие именно источники обогрева можно использовать, в распоряжении примара не указывается. Фото pixabay.com Распоряжение примара о необходимости поддерживать в помещениях температуру воздуха в пределах санитарных норм…
18 Octombrie 2018
Чем бельчане делятся в инстаграме — обзор за неделю
Коллаж "СП" Чем бельчане делятся в инстаграме — обзор за неделюВ нашей подборке — новая порция фотографий и видео, которыми бельчане делились за последние дни…
17 Octombrie 2018
Четверым бельчанам перевалило за 100 лет
Долгожителям выделили материальную помощь из муниципального бюджета. Фото facebook.com/grigorishin.nicolai В Бельцах сегодня, 17 октября, чествовали долгожителей. 17.10.2018 - 21:02
17 Octombrie 2018
20 фотографий ярких осенних Бельц
Такая осень в Бельцах. Фото: Сергей Пузик 20 фотографий ярких осенних БельцПредлагаем вашему вниманию галерею октябрьских видов Бельц, которые попали в объектив фотокорреспондента «СП...
17 Octombrie 2018
Citiți joi în ZdG
În ediția tipărită a Ziarului de Gardă de joi, 18 octombrie, aflați cine reconstruiește viitorul sediu al Procuraturii Generale, cât costă lucrările și cum un…
17 Octombrie 2018
best hello world linksite service
You will carry on to let it operate since you stop by this next report. Nothing might have assisted them …
17 Octombrie 2018
Молдова собирается открыть посольства в четырёх странах
Новые диппредставительства появятся в Аргентине, Гане, Ирландии и Индии. Фото: pixabay.com. Посольства появятся в разных частях света — Африке, Южной Америке, Европе и Азии. 17.10.2018…
17 Octombrie 2018
Deși avem o replică a sabiei lui Ștefan cel Mare la Cetatea Sorocii, Dodon îi mai cere una lui Erdogan
Igor Dodon i-a cerut președintelui turc Recep Erdogan o copie a sabiei lui Ștefan cel Mare și Sfânt, asta în timp ce în R. Moldova…
17 Octombrie 2018
Vrei să devii membru API?
Regulamentul de obţinere, menţinere şi pierdere a calităţii de membru al Asociaţiei Presei Independente (API)
vezi detalii...
Moldova curatăThe english version of site is out of work