În perioada mai-iunie 2015, API editeză pagina "ACTIV" axată pe educaţia electorală. Pagina tematică este publicată în 16 publicaţii periodice locale şi naţionale.
Din septembrie 2013, API editează pagina tematică ACTIV: Pagină împotriva discriminării. Editarea paginii urmăreşte promovarea drepturilor omului, protecţia victimelor şi a copiilor, promovarea toleranţei şi nediscriminării grupurilor minoritare şi persoanelor în dificultate. Pagina este publicată în 16 ziare locale/regionale şi naţionale în limbile română şi rusă.
O pagină tematică împotriva discriminării a fost editată de API şi în perioada decembrie 2011 - mai 2012. Pagina tematică a fost publicată în 18 ediţii periodice locale şi naţionale, inclusiv un ziar din regiunea UTA Gagauz-Yeri şi unul din Transnistria.
Începând din ianuarie 2013, API editează pagina ACTIV de promovare a reformei justiţiei, care reflectă etapele de implementare a reformei sistemului judiciar din Republica Moldova; pagina tematică este publicată în 18 ziare locale şi regionale.
Din iulie 2013, API editează pagina tematică ACTIV împotriva manipulării informaţionale prin intermediul mass-media. Editarea paginii urmăreşte diminuarea efectelor manipulării informaţionale prin educarea cetăţenilor şi semnalarea publică a cazurilor de manipulare prin intermediul mass-media. Pagina este publicată în 17 ziare locale şi naţionale în limbile română şi rusă.
În cadrul ediţiei 2013 a „Zilelor Libertăţii Presei”, API a editat o ediţie specială a paginii ACTIV dedicată Zilei mondiale a libertăţii presei care a fost publicată în 13 ziare naţionale şi locale membre API.
În perioada iunie 2012 - aprilie 2013, API a editat pagina ACTIV de promovare a implicării în viaţa comunităţii, axată pe promovarea participării active a cetăţenilor în procesul decizional şi de monitorizare a utilizării banilor publici. Pagina tematică a fost publicată în 15 publicaţii periodice locale şi naţionale.
Din octombrie 2011 şi până în martie 2012, API a editat ACTIV: Pagină antitortură, axată pe informarea obiectivă a cetăţenilor despre drepturile lor şi mecanismele de apărare în cazurile de corupţie. Pagina tematică a fost publicată în 13 ziare cu distribuţie naţională şi locală.
În perioada septembrie 2009 - septembrie 2010 API a desfăşurat o campanie media privind prevenirea încălcării drepturilor omului, inclusiv a cazurilor de tortură.
Scopul companiei a fost creşterea nivelului de informare a opiniei publice cu privire la drepturile omului şi mecanismele de apărare, în special cele care contribuie la prevenirea torturii printr-o campanie media complexă. Una din activităţile campaniei a fost editarea paginii ACTIV antitortură.
În perioada mai-iunie 2011, pagina „ACTIV” a fost axată pe educaţia electorală. Astfel, au fost prezentate modalităţile de exercitare a dreptului la vot, au fost oferite răspunsuri la întrebările cititorilor, mediatizate reglementările electorale stabilite de CEC, a fost analizat procesul electoral prin prisma rapoartelor de monitorizare ale organizaţiilor naţionale şi internaţionale specializate, inclusiv ale Coaliţiei pentru Alegeri Libere şi Corecte etc.
În luna aprilie 2012, API şi Alianţa Anticorupţie (AAC) au editat ACTIV: Pagină anticorupţie axată pe activităţile anticorupţie ale membrilor AAC.