en
Versiunea veche a site-ului

API este membru al Asociaţiei Mondiale a Ziarelor şi a Producătorilor de Ştiri
(World Association of Newspapers and News Publishers – WAN/IFRA)


Ştiri API
Invitaţie la masa rotundă “Rolul mass-media în reflectarea participării femeilor în viaţa publică”
La trainingul "Dimensiunea de gen în mass-media", decembrie 2012
Foto: API

API şi Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor în Moldova (UN Women) invită reprezentanţii mass-media la masa rotundă “Rolul mass-media în reflectarea participării femeilor în viaţa publică” care va avea loc luni, 24 februarie 2014, cu începere de la ora 12.00, în sala de conferinţe a Hotelului Jolly Alon (mun. Chişinău, str. Maria Cibotari 37).

Jurnaliştii şi instituţiile mass-media au un rol foarte important în formarea opiniei publice, iar eliminarea stereotipurilor de gen şi promovarea egalității bărbaţilor şi femeilor în toate domeniile nu pot fi realizate fără implicarea şi participarea activă a acestora, în aşa fel încât egalitatea de gen să fie în atenţia permanentă a mass-media şi a societăţii.                  

API şi UN Women în Moldova Vă invită la o discuţie cu colegii din mass-media şi cu reprezentanți ai altor părți interesate despre felul cum jurnaliştii pot schimba realităţile moldoveneşti care nu asigură încă şanse egale femeilor de a participa în viața economică, socială și politică a țării. La masa rotundă vor fi prezentate rezultatele exerciţiului de autoevaluare prin prisma dimensiunii de gen, la care au participat 17 instituţii de presă scrisă şi on-line timp de 9 luni (februarie – octombrie 2013), efectuat în cadrul Programului „Abilitarea Economică a Femeilor” implementat de UN Women în comun cu Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei și Ministerul Economiei, cu suportul financiar al Guvernului Suediei. Importanţa dezbaterii acestei teme este cu atât mai mare, cu cât 2014 este un an electoral, iar instituţiile mass-media au un rol important în promovarea asigurării reprezentării egale a bărbaților şi femeilor în toate procesele electorale, inclusiv pe listele candidaţilor.

La rândul lor, instituţiile mass-media trebuie să ofere un exemplu de prezentare echilibrată a genurilor, contribuind astfel la schimbarea mentalităţii marcate de stereotipuri. În cadrul mesei rotunde, profesioniştii din domeniul mass-media şi alţi experţi vor examina un set de recomandări pentru asigurarea echilibrului de gen, iar instituţiile mass-media şi jurnaliştii vor fi îndemnaţi să-şi asume angajamentul de a promova egalitatea de gen în materialele lor.

Opiniile dumneavoastră sunt foarte importante pentru noi, iată de ce contăm că veţi răspunde invitaţiei de a participa la această discuţie colegială. Vom aprecia dacă veţi confirma disponibilitatea de a participa până miercuri, 19 februarie 2014 la numărul de telefon 022/22-09-95 sau expediind un mesaj de confirmare la adresa de e-mail api@api.md

Agenda mesei rotunde

Angajamentul mass-media privind promovarea egalităţii de gen

comments powered by Disqus
MEMBRII API
Persoane juridice
Persoane fizice
CONSTANTIN GRIGORIȚĂ
fotoreporter
NICOLAE ROȘIORU
jurnalist
NELLY UNCUȚĂ
jurnalistă liber profesionistă
CONSTANTIN UZDRIȘ
jurnalist
DUMITRU MITITELU
jurnalist, redactor al ziarului "Gazeta de Vest", unul dintre fondatorii API
MIRCEA ZATUȘEVCHI
fotojurnalist
NICOLAE MISAIL
jurnalist, fost redactor-şef al ziarelor "Sfatul ţării" şi "Ora fermierului"
VITALIE CAZACU
jurnalist, director al agenţiei de presă "DECA-Press", unul dintre fondatorii API
NATA ALBOT
jurnalistă
http://nataalbot.md/
Membri de onoare
JUDY YABLONKY (SUA)
jurnalistă, iniţiatoarea constituirii API
MARK CERNOFF (SUA)
fost voluntar la API
JACK RONALD (SUA)
expert media
TUDOR IAȘCENCO
directorul ziarului ”Cuvântul”, fondator al API
PIOTR MARCINIAK (Polonia)
fost ambasador al Poloniei în Republica Moldova
ZIARELE API LA MINUT
Vrei să devii membru API?
Regulamentul de obţinere, menţinere şi pierdere a calităţii de membru al Asociaţiei Presei Independente (API)
vezi detalii...
Moldova curatăThe english version of site is out of work