en
Versiunea veche a site-ului
consiliul de presa

API este semnatară a Codului Deontologic al jurnalistului din R. Moldova.

API este membru al Asociației Mondiale a Ziarelor și a Producătorilor de Știri

(World Association of Newspapers and News Publishers - WAN/IFRA)

Ştiri API
Atenție: webinarul „Să facem ceva zgomot: Cum producem un podcast?”

Asociația Presei Independente (API) și DW Akademie (Germania) invită jurnaliștii la un webinar despre specificul conținutului și al tehnologiei de producție a celui mai relevant și non-format produs din mass-media modernă.

Gazda webinarului va fi Nadine Wojcik – jurnalistă freelanceră și traineră media din Berlin, Germania. După un stagiu trimedial (radio, TV, online) la redacția Deutsche Welle din Bonn, Berlin și Bruxelles, Nadine lucrează ca jurnalistă pentru furnizorul public de servicii media audiovizuale. Nadine a primit Premiul Axel Springer pentru reportajul radio despre exploatarea femeilor de serviciu/cameristelor. Din 2015, ea instruiește cu regularitate tineri jurnaliști pentru Deutsche Welle și Axel Springer.

Podcast-urile nu mai sunt doar o tendință la modă – ele au devenit un format mediatic separat care le oferă jurnaliștilor oportunități mari. Astăzi, oricine poate deveni podcaster și poate posta conținutul său audio pe Internet, fie că este vorba de interviuri, povești utile și distractive, sfaturi sau formate educaționale. Dar înainte ca un podcast să-și găsească publicul, producătorii și gazdele podcastului au nevoie de mai mult decât o idee bună. Noi vă vom ajuta să parcurgeți calea de la o idee, un pitch, la propriul podcast de calitate.

A venit vremea podcasturilor. Dacă aveți timp și dorință, acest webinar vă va ajuta să deveniți un podcaster bun.

Webinarul este parte a proiectului „Cum ne salvăm în «marea» de știri false?”, în cadrul căruia va mai avea loc un webinar la tema pitching-ului în jurnalism și a fost anunțat un concurs de idei creative pentru un ciclu de podcasturi care ar spori competențele în domeniul mass-media și reziliența publicului la știri false și propagandă, inclusiv pe tema COVID-19. Câștigătorii concursului vor primi granturi și vor beneficia de asistența experților pentru a-și realiza ideile.

Webinarul va avea loc marți, 12 octombrie 2021 pe platforma online Zoom.us, cu începere de la ora 14.00 și se va ține în limba engleză, cu traducere simultană în limbile română și rusă.

Doritorii de a participa la webinar sunt rugați să transmită o solicitare de înregistrare, cu indicarea numelui jurnalistului/jurnaliștilor, a redacției și a datelor de contact, la adresa electronică api@api.md, până la 11 octombrie 2021, ora 18.00. Linkul de conexiune va fi transmis tuturor participanților selectați.

Proiectul este implementat în cadrul proiectului „Inițiativa privind transparența și libertatea mass-media: rezistența la crize în pandemia globală”, cu sprijinul Ministerului Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare.

comments powered by Disqus
centrul de consultanţă şi asistenţă Baza de date API
MEMBRII API
Persoane juridice
Persoane fizice
CONSTANTIN GRIGORIȚĂ
fotoreporter
NELLY UNCUȚĂ
jurnalistă liber profesionistă
CONSTANTIN UZDRIȘ
jurnalist
MIRCEA ZATUȘEVCHI
fotojurnalist
NICOLAE MISAIL
jurnalist, fost redactor-şef al ziarelor "Sfatul ţării" şi "Ora fermierului"
VITALIE CAZACU
jurnalist, director al agenţiei de presă "DECA-Press", unul dintre fondatorii API
NATA ALBOT
jurnalistă
http://nataalbot.md/
Membri de onoare
JUDY YABLONKY (SUA)
jurnalistă, iniţiatoarea constituirii API
MARK CERNOFF (SUA)
fost voluntar la API
JACK RONALD (SUA)
expert media
TUDOR IAȘCENCO
directorul ziarului ”Cuvântul”, fondator al API
PIOTR MARCINIAK (Polonia)
fost ambasador al Poloniei în Republica Moldova
Propaganda este nociva
REDACȚIILE API LA MINUT
Vrei să devii membru API?
Regulamentul de obţinere, menţinere şi pierdere a calităţii de membru al Asociaţiei Presei Independente (API)
vezi detalii...
Moldova curată
CivicThe english version of site is out of work