en
Versiunea veche a site-ului

API este membru al Asociaţiei Mondiale a Ziarelor şi a Producătorilor de Ştiri
(World Association of Newspapers and News Publishers – WAN/IFRA)


Ştiri API
API și FOJO Media Institute au premiat doi participanți ai programului multimedia și storytelling
Sergiu Bejenari și Iulia Pădureanu, premianții programului
Foto: API

La 26 iunie 2019, Asociația Presei Independente și FOJO Media Institute din Suedia au premiat doi dintre cei mai activi participanți ai programului de instruire „Proiectele multimedia și storytelling: creativitate, planificare, realizare” desfășurat în perioada 5-7 aprilie 2019, la Vadul lui Vodă: Iulia Pădureanu, reporteră la portalul Realitatea.md și activistul civic Sergiu Bejenari.

Trainera programului Oksana Silantieva (producătoare multimedia, traineră-consultantă în comunicare, marketing și management al proiectelor multimedia, mai multe informații despre expertă puteți vedea aici) i-a oferit Iuliei Pădureanu, reporteră la Realitatea.md, jocul „Barista Multimedia”. Din 2016, când a fost creat și până în prezent, peste 3000 de persoane din Rusia, Kazahstan, Moldova, Polonia și Armenia au jucat „Barista Multimedia”.

„Am fost surprinsã să aflu că am fost premiată şi nici nu bănuiam despre ce este vorba. Am aflat abia la poştă, când am mers după colet. Acest joc este o modalitate interactivă de a explica felul în care este structurat un proiect multimedia. Deşi a fost creat special pentru traininguri cu un auditoriu larg, el poate fi folosit şi în redacții, este important ca echipa să fie formată din cel puțin 3-4 persoane. Promit să-l aplic de fiecare dată când va fi vorba de proiecte multimedia”, a menționat Iulia Pădureanu.

Cel de-al doilea premiu, un stabilizator pentru filmări video cu telefonul mobil, i-a fost oferit de către FOJO Media Institute din Suedia lui Sergiu Bejenari. „Având în vedere că activitatea mea de zi cu zi sau din cadrul organizațiilor cu care colaborez este în mare parte legată de activism civic, filmările în teren sunt mai mult decât necesare. Stabilizatorul OSMO va fi un instrument mereu prezent în ghiozdanul meu. Îl voi folosi atunci când voi face live-uri de la tot felul de întâmplări și evenimente din spațiul public. Acum conținutul video filmat cu telefonul va fi de o calitate mai bună. Premiul va contribui la dezvoltarea jurnalismului civic, dar și la deprinderea unor tehnici noi de filmare”, a subliniat activistul civic Sergiu Bejenari.

De menționat că după instruirea din aprilie, Oksana Silantieva le-a oferit tuturor participanților posibilitatea să acceseze în mod gratuit, timp de o lună, cursul la distanță de multimedia și storytelling de pe platforma Silamedialab.ru, gestionată de ea.

Trainingul în domeniul multimedia și storytelling a fost organizat de FOJO Media Institute din Suedia și Asociația Presei Independente, cu suportul financiar al Institutului Suedez (SI) și al Agenției suedeze pentru dezvoltare internațională (Sida). Premiile au fost oferite de Oksana Silantieva fondatoarea Silamedialab.ru și FOJO Media Institute din Suedia.

 

comments powered by Disqus
MEMBRII API
Persoane juridice
Persoane fizice
CONSTANTIN GRIGORIȚĂ
fotoreporter
NICOLAE ROȘIORU
jurnalist
NELLY UNCUȚĂ
jurnalistă liber profesionistă
CONSTANTIN UZDRIȘ
jurnalist
DUMITRU MITITELU
jurnalist, redactor al ziarului "Gazeta de Vest", unul dintre fondatorii API
MIRCEA ZATUȘEVCHI
fotojurnalist
NICOLAE MISAIL
jurnalist, fost redactor-şef al ziarelor "Sfatul ţării" şi "Ora fermierului"
VITALIE CAZACU
jurnalist, director al agenţiei de presă "DECA-Press", unul dintre fondatorii API
NATA ALBOT
jurnalistă
http://nataalbot.md/
Membri de onoare
JUDY YABLONKY (SUA)
jurnalistă, iniţiatoarea constituirii API
MARK CERNOFF (SUA)
fost voluntar la API
JACK RONALD (SUA)
expert media
TUDOR IAȘCENCO
directorul ziarului ”Cuvântul”, fondator al API
PIOTR MARCINIAK (Polonia)
fost ambasador al Poloniei în Republica Moldova
ZIARELE API LA MINUT
Vrei să devii membru API?
Regulamentul de obţinere, menţinere şi pierdere a calităţii de membru al Asociaţiei Presei Independente (API)
vezi detalii...
Moldova curatăThe english version of site is out of work