en
Versiunea veche a site-ului
consiliul de presa

API este semnatară a Codului Deontologic al jurnalistului din R. Moldova.

API este membru al Asociației Mondiale a Ziarelor și a Producătorilor de Știri

(World Association of Newspapers and News Publishers - WAN/IFRA)

Ştiri API
20 DE CANDIDAŢI LA PREMIUL NAŢIONAL DE ETICĂ ŞI DEONTOLOGIE JURNALISTICĂ 2019. VOTEAZĂ REDACȚIA CARE MERITĂ!

Consiliul de Presă din Republica Moldova anunţă că pe platforma online www.MediaForum.md are loc votarea pentru candidaţii la Premiul Naţional de etică şi deontologie jurnalistică, ediția 2019. Premiul a fost institutit în anul 2015, iar câştigătorul este desemnat în rezultatul unui concurs între redacții, cu evaluarea candidaților de către consumatorii de produse mass-media, experţi şi membri ai Consiliului de Presă.

La ediţia din anul curent a concursului au fost admise 20 de instituţii mass-media, care și-au înaintat candidatura de sine stătător, au fost propuse de consumatori de media şi de un grup de experţi ai Consiliului de Presă. Candidaţii sunt (în ordine alfabetică):

Conform Regulamentului de organizare a concursului, până la data de 15 octombrie 2019, instituţiile mass-media candidate vor fi evaluate de către public prin intermediul platformei online MediaForum.md. Astfel, vizitatorii platformei pot acorda de pe un singur cont în rețelele de socializare cel mult 10 puncte pe săptămână pentru cel mult 4 instituții media candidate. Ulterior, comportamentul profesional al candidaţilor va fi apreciat de grupul de experţi şi de membrii Consiliului de Presă în baza prevederilor Codului deontologic al jurnalistului din Republica Moldova și aplicând criteriile stabilite în Regulamentul concursului.

La ultima etapă a concursului, va fi totalizat punctajul cumulativ al candidaților, în care 25% îl va constitui votul public, iar 75% votul experților și al membrilor Consiliului de Presă. Decizia finală va fi luată de membrii Consiliului de Presă care nu sunt în conflict de interese, iar Premiul va fi înmânat în cadrul Forumului Mass-Media 2019 care va avea loc la 4-5 noiembrie 2019.

În calitate de organizator, Consiliul de Presă poate decide să nu acorde Premiul niciunui candidat dacă va considera că în acest an instituțiile mass-media candidate nu merită Premiul. Membrii și experții Consiliului de Presă care reprezintă sau sunt angajați ai instituțiilor mass-media candidate la Premiu, nu vor participa în procesul de evaluare a acestora.

Premiul Naţional de Etică şi Deontologie jurnalistică a fost instituit în anul 2015 de Consiliul de Presă din Republica Moldova în scopul promovării jurnalismului de calitate și a bunelor practici jurnalistice. În anii precedenţi, câştigători ai Premiului au fost desemnaţi redacţia Biroului din Chişinău a postului de radio Radio Europa Liberă (2015), portalul Anticoruptie.md (2016), săptămânalul Ziarul de Gardă (2017) și săptămânalul SP din Bălți (2018).

Consiliul de Presă invită consumatorii de produse mass-media să le acorde puncte candidaţilor preferaţi, activând bannerul Votează online!” de pe pagina web www.MediaForum.md, link direct: https://mediaforum.md/ro/lista_candidatilor

Secretariatul Consiliului de Presă din Republica Moldova

|022-220996|www.consiliuldepresa.md|www.mediaforum.md|consiliuldepresa@gmail.com|  

comments powered by Disqus
centrul de consultanţă şi asistenţă Baza de date API
MEMBRII API
Persoane juridice
Persoane fizice
CONSTANTIN GRIGORIȚĂ
fotoreporter
NELLY UNCUȚĂ
jurnalistă liber profesionistă
CONSTANTIN UZDRIȘ
jurnalist
MIRCEA ZATUȘEVCHI
fotojurnalist
NICOLAE MISAIL
jurnalist, fost redactor-şef al ziarelor "Sfatul ţării" şi "Ora fermierului"
VITALIE CAZACU
jurnalist, director al agenţiei de presă "DECA-Press", unul dintre fondatorii API
NATA ALBOT
jurnalistă
http://nataalbot.md/
Membri de onoare
JUDY YABLONKY (SUA)
jurnalistă, iniţiatoarea constituirii API
MARK CERNOFF (SUA)
fost voluntar la API
JACK RONALD (SUA)
expert media
TUDOR IAȘCENCO
directorul ziarului ”Cuvântul”, fondator al API
PIOTR MARCINIAK (Polonia)
fost ambasador al Poloniei în Republica Moldova
Propaganda este nociva
REDACȚIILE API LA MINUT
Vrei să devii membru API?
Regulamentul de obţinere, menţinere şi pierdere a calităţii de membru al Asociaţiei Presei Independente (API)
vezi detalii...
Moldova curată
CivicThe english version of site is out of work